За да сме здрави е задължително да се движим много.

...
За да сме здрави е задължително да се движим много.
Коментари Харесай

5 грешки в тренировките, които ви вредят

За да сме здрави е наложително да се движим доста. Но по какъв начин да упражняваме, без да позволяваме контузия?

Експертите са безапелационни, че метода ни на мислене във връзка с тренировките е това, което може да докара до пострадвания и посредствени резултати. Много е значимо по какъв начин човек прави придвижванията според от личните си потребности. Именно това е нещото, което дефинира триумфа.

Ето какво би трябвало да избягвате, с цел да не се нараните и напълно скоро да видите резултати.

Не тренирайте единствено една зона или мускул
Не може просто да изберете трицепсите и да се мъчите да ги извършите страхотни. Трябва да упражнявате цялото тяло, тъй като то се движи като едно цяло. Всички системи – кръвообращение, мускулна – всичко работи дружно. Не може да ги отделите.

Внимавайте по какъв начин се натоварвате
Кратките, фокусирани тренировки, които не прогресират, в действителност не работят, тъй като доста постоянно получават контузии. Ако упражнявате още първия ден с висока активност, опцията за контузия е доста огромна. Мотивацията също пада, тъй като не успявате да се оправят. Неопитните пробват доста интензивно по време на първите няколко тренировки, не знаят по какъв начин да се грижат за себе си сред тях, нараняват се и повече не се връщат. Прогресивната целенасочена работа, започвайки постепенно през първия ден и постигайки мечтаното движение последователно, е доста по-добра.

 sport

Не пропускайте възобновяване
Да имате почивен ден, не значи, че кръшкате. Движението е тласъкът, то основава стрес на тялото. Тялото се трансформира физически по време на почивката. Когато оставате тялото да релаксира, тогава то се регенерира и настъпват измененията. Сънят е времето, в което ще получите резултатите. Ако непрекъснато се връщате към тренировките без да почивате, резултатите няма да траят дълго. Така си създавате предпоставки да се нараните и да имате слаби резултати.

Пробвайте всичко

Не е нужно да сте гъвкави, с цел да вършиме йога. Смисълът на всяка подготовка е да придобиете умения, с цел да моделирате мускулите. Йогата ще ви направи гъвкави. Същото важи и за всевъзможни други тренировки. За да избегнете терзанието с неналичието на умения и да предотвратите претоварването, за което споменахме нагоре, започнете с тренировки за начинаещи.

Обръщайте внимание на сигналите на тялото
Ако ви боли, има причина за това и би трябвало да ѝ обърнете внимание. Например, в случай че при една поза в йогата усещате напрежение в коленете, не се насилвайте да я извършите до дъно. В противоположен случай ще си докарате контузия, която може да ви откаже от тренировките.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР