За да се справим с праха вкъщи, е необходимо да

...
За да се справим с праха вкъщи, е необходимо да
Коментари Харесай

Как да преборим праха вкъщи

За да се оправим с праха у дома, е належащо да следваме някои елементарни правила. Ето какви са те и по какъв начин да ги спазвате най-добре.

На първо място са подовете, които наложително почистваме всекидневно. Най-добре е да няма непотребни неща на пода, тъй като това затруднява почистването и го прави доста трудоемко и досадно.

Преди да приберете обувките, наложително ги почистете. Те внасят доста прахуляк и разнообразни боклуци в дома Ви. Обувките можете да съхранявате с обособен долап в кутии или специфични торбички за задачата. Така ще ограничите праха в шкафа за обувки.

Дрехите също са източник на прахуляк и нишки. Затова е добре да прибирате в калъфи облеклата, които не обличате постоянно, както и облеклата, подобаващи за различен сезон.

Подът в дрешника също би трябвало да бъде идеално чист. За задачата не поставяйте непотребни неща там, с цел да можете елементарно и бързо да го почиствате. В дрешника се събира доста прахуляк и влакънца от облеклата.

Друг значим детайл е промяната на спалното долни дрехи. Там се събират частици от кожата ни, прахуляк и нишки. Добре е всеки ден да изтупвате чаршафите и завивките. Отделете особено внимание на одеалата и възглавниците, тъй като те задължат най-вече прахуляк и нишки. В тази връзка е желателно да сменяте спалното си долни дрехи всяка седмица. Когато сменяте чаршафите, не ги изтърсвайте върху леглото, а ги загънете и изтупайте през прозореца. След това поставете в пералнята. Така ще ограничите количествато прахуляк, което ще остане в леглото Ви.

 Как да преборим праха у дома

Когато бършете прахуляк в дома Ви, постоянно използвайте влажна забрадка. Сухата забрадка единствено разнася праха, не го поема и той се връща назад на мястото си. В допълнение, вие поглъщате част от него, до момента в който бършете със суха забрадка. Използвайте препарати, които са щадящи за кожата ви и не нанасят вреди на здравето ви.

Диваните нормално имат възглавници, върху които седите, както и дребни декоративни възглавнички. И двата типа възглавници задържат прахуляк и разнообразни нишки от облеклата ви. Също по този начин другите тапицерии също отделят нишки и когато сядате, ги разпръсквате из въздуха. Затова постоянно изтупвайте и тези възглавници, както и не пропускайте най-малко един път в месеца да ги почиствате с подобаващ апарат, които ги пере. По-лесно и комфортно за вас ще бъде в случай че диваните имат обособена калъфка, която да сваляте е перете.

Килимите и пътеките са още едно място, което задържа голям брой прахуляк, нечистотия, нишки, дребни частици. Редовното туптене на килимите и прането им е досадна, само че доста значима процедура. Това е значимо за вашето здраве, както и на децата ви. '

Ежедневното стартиране на прахосмукачка, изключително в дом с дребни деца е наложително. Това ще ви защищити и от развиване на разнообразни алергии.

Когато чистите с прахосмукачка постоянно отваряйте прозореца, тъй като този способ на разчистване подвига доста прахуляк. Съвременните прахосмукачки с водни резервоари лимитират праха във въздуха, само че въпреки всичко е добре помещението да не бъде със затворени прозорци, до момента в който го почиствате. Освен огромна четка накрайник на прахосмукачката, е добре да употребявате и дребните накрайници, които улесняват достъпа до ъглите и мъчно наличните места. Така ще предотвратите опцията да остава прахуляк в дома ви.

 Как да преборим праха у дома

Одеялата, възглавниците и завесите перете на 60 градуса, с цел да се справите с акарите. Същото се отнася и за плюшените играчки.

Когато бършете прахуляк, постоянно започвайте първо от най-високите повърхности и приключете с най-ниските повърхности.

Бършете прахуляк постоянно откакто сте завършили с прахосмукачката. В противоположен случай ще остане прахуляк по равните повърхности в дома ви.

Ако живеете на по-оживена улица, то наложително прахът в дома ви ще бъде повече. Това постанова и по-честото разчистване на дома.

Ако поддържате по-висока мокрота на въздуха в дома ви, то прахът ще бъде доста по-малко.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР