За да се намали опасността от развитие на диабет, е

...
За да се намали опасността от развитие на диабет, е
Коментари Харесай

Хапването на кисело мляко ни пази от диабет

За да се понижи заплахата от развиване на диабет, е нужно да хапваме кисело мляко, настояват американски учени. Само лъжица кисело мляко на ден оказва помощ за понижаване на риска от диабет от втори вид, написа Дейли експрес.

Проучването е дело на учени от Харвардския лицей по публично опазване на здравето. Според експертите, които са го провели, приемането на една лъжица кисело мляко на ден или към 28 грама е обвързвано с 18 на 100 по-малък риск от насърчаване на болестта.

Предишно проучване удостоверява, че мастните киселини, магнезият и калцият, които има в млечните артикули, оказват помощ за намаление на заплахата от диабет от втори вид.

Сегашното проучване на американците е проучило здравната история и метода на живот на 200 хиляди души.

Според учените пробиотичните бактерии, които се съдържат в млякото, оказват удобен резултат на организма. За да потвърдят своите резултати, учените би трябвало да продължат със своите проучвания.

 Кисело мляко

Все отново американските експерти считат, че сегашните данни са изцяло задоволителни, с цел да се убедят хората, че киселото мляко е доста потребно и би трябвало да се употребява всекидневно. Това се отнася най-много за хората, които желаят да се хранят здравословно.

Според минало проучване, представено още веднъж от Дейли експрес, хората, които са наранени от диабета, би трябвало да се подложат на специфична вегетарианска диета. По този метод те ще извърнат посоката на болестта, настояват още веднъж американски експерти, само че от Медицинския институт към университета Джордж Вашингтон.

Специалистите изясняват, че потреблението на по-голямо количество зеленчуци ще усъвършенства равнището на кръвната захар и по този метод пациентите ще се подобрят. Някои учени даже настояват, че това може да е ключът за лекуване на болестта, само че към момента няма безапелационни проучвания, които да потвърдят това.

В други проучвания се показва, че вегетарианският режим на хранене оказва помощ за лекуването на диабет от втори вид и усъвършенства инсулиновата сензитивност.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР