За да разберем полезен ли е кашкавалът или не, то

...
За да разберем полезен ли е кашкавалът или не, то
Коментари Харесай

Полезен ли е кашкавалът?

За да разберем потребен ли е кашкавалът или не, то би трябвало да се срещнем както с неговите качества, по този начин и с метода му на произвеждане, даже ценовата стойност.

В по-голямата си част другите типове кашкавал съдържат висок % мазнини и калории. Паралелно с тях обаче те имат и доста калций, който има редица изгоди. Линолова киселина - CLA (леноленова-), която се съдържа в тях, пък понижава риска от рак, сърдечни болести и диабет. Тя спомага и за намаляване, като не разрешава на мазнините да се натрупват.

Поради това за потребни се считат мазните типове сирена със мощен мирис и кондензиран усет като фета, пармезан и синьо сирене. От друга, като нездравословни се дефинират кашкавалите с ниско наличие на мазнини (18-20 %). Тези типове нямат типичния за кашкавала усет и са на практика без мирис. Те не провокират бързо насищане като другите и с тях може елементарно да се преяде.

Друга позитивна линия, годна като цяло за млечните артикули, е високото наличие на калций и магнезий. Те се одобряват за успокояващи артикули, тъй като отпускат мускулните нишки. А заради високото наличие на мазнини се счита, че елементарно могат да обуздаят “стресовия ” апетит.

Всекидневната приложимост на кашкавал (до 15 г) фактически може да способства за изгарянето на мазнините, надлежно за намаляването на тежестта. Доказано е, че продуктите, богати на калций, способстват за намаляването на тежестта. Това обаче не значи, че кашкавалът може да се употребява в неограничени количества.

 Кашкавал

Не всеки има опция да си направи домакински кашкавал. Затова и този хранителен артикул е един от най-купуваните.

Когато избирате кашкавал, би трябвало да имате поради няколко особености. Не купувайте кашкавал, който е пенлив и е доста тежък. Ако в пакета има мътна течност, няма етикет и производител, и не можете да видите ясно периода на валидност - също.

Ако ли пък след покупката той има мощно неприятна миризма, кисел или горчив усет, чудноват (бял) цвят и дребни дупчици след разсичане, то незабавно го изхвърлете.

При кашкавала цената неизбежно се дефинира от качеството. Ако купувате на ниска цена кашкавал, то най-вероятно компанията производител е съмнителна, с неконтролирано качество и променлив състав на продукцията. Навярно този кашкавал не се прави от мляко. Вече от дълго време не е загадка, че в производството на кашкавал у нас се влага освен мляко.

По-вероятно е по-скъпият кашкавал да е по-добър от по-евтиния, който допуска по-лошо качество.

А дано ви напомним, че с 300 г кашкавал може да приготвите вкусотии като:

- предястия с кашкавал;

- сандвичи с кашкавал;

- мъфини с кашкавал.

- палачинки с кашкавал.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР