За да работим по-екологично, търсим алтернативни горива, които да използваме

...
За да работим по-екологично, търсим алтернативни горива, които да използваме
Коментари Харесай

Топлофикация Враца: Търсим алтернативни горива

" За да работим по-екологично, търсим различни горива, които да използваме при производството на сила. Считаме, че посредством прибавянето на биогорива за производството на сила, ще успеем да запазим налична цената, която заплащат крайните консуматори за нашите услуги. Биомасата е възобновим енергиен източник, чието изгаряне е с нулеви нездравословни излъчвания. " Това сподели инж. Радослав Михайлов, шеф на " Топлофикация Враца ". Той показа, че с прибавянето на биогорива чакат да постигнaт троен резултат – стопански, обществен и екологичен.

" Биомасата води до доста съкращаване на изпусканите парникови газове. Използването на по-евтина суровина, като се изключи че ще снижи нашите индустриални разноски, ще се отрази и върху сметките на потребителите. През последните години " Топлофикация Враца " успяваше да поддържа налични цени на топлинната сила, макар непрекъснатото повишаване на природния газ. Новата инвестиция ще ни даде опция да продължим да организираме своята обществена политика. Стараем се отоплението на парно да продължи да бъде все по този начин на налична цена, а диверсификацията на горивната база да снижи зависимостта ни от непрестанно увеличаващите се цени на " синьото гориво ". ", съобщи инж. Михайлов.

Директорът на " Топлофикация Враца " уточни, че през годините са се стремили да поддържат висок каузи на вложенията. " От основаването до през днешния ден са осъществени редица огромни планове в сдружението. Средствата, които са влагани, са били ориентирани към модернизиране и поддържане на топлопреносна мрежа в града и въвеждане на съвременни стандарти за потребителско обслужване. Това включва модерната в софтуерно отношение когенерационна мощ, поддържане в редовност на оборудванията и абонатни станции и осъществяване на всички български и европейски стандарти. Немалка част от вложените средства в последните години са вложени в рационализиране на топлопреносната мрежа във Враца.

" Екологичните практики и устойчивото развиване са напълно залегнали във философията и полезностите на “Топлофикация Враца “.  Насърчаването на потреблението на биогорива играе значима роля в достигането на задачите на Европейска комисия за съкращаване на нездравословните излъчвания. С въвеждането им подсигуряваме екологично отопление на клиентите си и по едно и също време да дадем своя принос за по-чист въздух за врачани. ", показа инж. Михайлов. Той показа, че бъдещето на бранш " Енергетика " ще бъде увеличение на потреблението на биомаса като различен източник на сила. " Съществен принос за увеличение на производството на зелена сила от възобновими енергийни източници ще пристигна от биогоривата посредством потреблението им за отопление и комбинирано произвеждане на топлинна и електрическа енергия. Водещи страни в потреблението на биомасата в Европейския съюз са Австрия, Дания, Финландия, Германия, Швеция, Франция. ", съобщи инж. Михайлов.

Според инж. Михайлов за реализирането на зелената промяна е належащо да бъдат внедрени възобновимите енергийни източници, възстановяване на енергийната успеваемост и реализиране на резистентен напредък.

" Както всяка година, в предприятието стартирахме действия за подготовка на идната профилактика, която правим през лятото. Нейната цел е да отстраним амортизирани сектори от топлопреносната мрежа и да създадем модернизиране на оборудванията. Благодарение на тези мероприятия, осигуряваме надеждно и несъмнено топлоподаване за нашите клиенти. Обичайно плановият ремонт стартира след края на отоплителния сезон, когато парното е спряно. “, уточни инж. Михайлов. Той съобщи, че към този миг не са има огромни и съществени повреди и това е резултат от дейните действия, които са направили през летните месеци.

Накратко шефът на предприятието заключи, че профилактиката през предходната година е включвала усъвършенствания на съществени топлопреносни трасета и са били сменени остарели абонатни станции. Извършен е бил оглед и рационализация на оборудванията в централата. Като част от подготвителната акция са били обезпечени и нужните материали за спешен запас през зимния сезон. „ Всички наши решения са ориентирани към характерните потребности на крайните консуматори и осъществяването на европейската политика за чисто произвеждане на сила. “ сподели инж. Михайлов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР