За да приготвите карамелизирани ябълки, ще трябва да се запасите

...
За да приготвите карамелизирани ябълки, ще трябва да се запасите
Коментари Харесай

Как се правят карамелизирани ябълки

За да приготвите карамелизирани ябълки, ще би трябвало да се запасите с самообладание. Това е обичаен зимен десерт, с който можете да зарадвате освен децата, само че и възрастните.

Без карамелизирани ябълки не минава нито един зимен празник. Въпреки че наподобява мъчно, карамелизираните ябълки могат да бъдат приготвени в домашни условия.

За карамелизирани ябълки са подобаващи твърди кисели сортове ябълки. За пет ябълки са нужни двеста и петдесет грама кафява захар, 100 и 10 мл вода, една чаена лъжичка оцет, една супена лъжица краве масло, пет дървени шиша, хартия за печене, половин чаена лъжичка канела.

Смесете в тенджера захарта с водата. Когато сиропът кипне, намалете котлона, прибавете маслото, оцета и канелата. Оставете сиропа да кипи 10 минути, като го разбърквате.

Можете да добавите алена хранителна багра в карамела за ябълките, с цел да наподобяват безусловно обичайни. Налейте гореща вода в по-голям съд и го загрейте.

 Карамелизирани Ябълки Снимка: Диана Костова

Прободете всяка ябълка с шиш и ги потопете във врящата вода. Оставете ги да кипят две минути. Там те ще омекнат и ще се разтопи невидимия пласт восък, с който се покриват, с цел да не гният.

Извадете ябълките и ги подсушете. Когато карамелът стартира да образува мехури, проверете дали е подготвен, като капнете една капка върху паница. Ако тя се точи, карамелът ви е подготвен.

Наклонете на една страна съда с карамела и бързо пъхнете ябълките една по една, като ги завъртате около оста им, с цел да се покрият отмерено с карамел.

Оставете ябълките да съхнат върху хартия за печене, най-добре восъчна. Ябълките могат да се украсят с течен шоколад.

Консумирайте карамелизираните ябълки няколко часа след приготвянето им и не ги съхранявайте повече от два дни.

Ако обичате да слагате ябълки във вашите предписания, предлагаме да опитате нашите предписания за ябълков сладкиш, щрудел с ябълки или ябълков къс.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР