За да постигнем перфектната форма, към която сме се стремяли

...
За да постигнем перфектната форма, към която сме се стремяли
Коментари Харесай

Кардиото, което ще ни вкара във форма

За да реализираме съвършената форма, към която сме се стремяли цялостен живот, би трябвало да заложим на извършения с тежести на вярното кардио.

Експертите се кълнат в чудодейните качества на тъкмо четити извършения. Фитнес инструкторите поучават да включим едно от идващите придвижвания в спортната си стратегия и тялото ни напълно скоро ще стартира да топи сантиметри от самосебе си.

Скачане на въже

Това е едно от най-ефективните кардио извършения, което може да изпълнявате на всички места. То е доста интензивно и изгаря до 600 калории на час. Ако сте начинаещи, започнете с 30 секунди извършения, по-късно увеличете на минута, минута и половина и така нататък Бавно ще започнете да бъдете по-издържливи, само че бъдете сигурни, че то ще ви помогне да изградите едно необикновено тяло.

Гребане

Ако сте фен на водата и водните спортове, най-вероятно знаете, че гребането е необикновено дейно кардио упражнение. При неговото осъществяване, се включват толкоз доста мускули едновременно, че вие стартирате да изгаряте повече калории. Разбира се, множеството от нас нямат опция да вървят да глебат в някое езеро, по тази причина специалистите дават и своето решение. Повечето спортни зали имат машина за гребане. Опитайте и ще бъдете сюрпризирани какъв брой добре работи. Като начинаещи започнете с 2 минути по 5 серии и увеличавайте с минута, до момента в който стигнете към 10-15 минути в даден миг.

Бягане

Тичането на дълги дистанции може да бъде по-ефективно, в сравнение с си мислите. То освен топи калории, само че и съвършено оформя силуета и всякога вие ставате все по-издържливи. Тук обаче има един значим миг: спринтът е в основата. Начинаещите дами дано стартират със спринт за 15 секунди, по-късно да вървят пеш за към една минута. Повторете този цикъл 5 пъти.

Интервална подготовка

HIIT е може би една от най-интензивните и ефикасни тренировки. Тук не става дума за едно упражнение, а за метода, по който се извършва. Много е сходно със спринта. Ето по какъв начин се извършва: първо вършиме едно упражнение с умерена активност (за към 10-30 секунди) и по-късно ненадейно забързвате темпото, до колкото ви разрешава издържливостта (отново за към 10-30 секунди). Може да опитате всичко: плуване, тичане, гребане, планински катерач… Важна е промяната на интезитета.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР