За да поддържате здравето си и да сте винаги във

...
За да поддържате здравето си и да сте винаги във
Коментари Харесай

Размерът на порциите

За да поддържате здравето си и да сте постоянно във форма, би трябвало да знаете какъв брой да ядете. В доста заведения порциите са напряко великански за привличане на клиенти.

Колкото повече, толкоз по-добре, считат някои, само че размерът на порциите води до увеличение на размера на талията.

Размерът на порциите е значим, тъй като нито една хранителна група не може да даде на организма ни всички хранителни субстанции, които са му нужни.

Спасението е едно – разнообразието от артикули. Порциите храна би трябвало да включват белтъчини, въглехидрати, мазнини, витамини и минерали. Когато знаете това, ще определите и по какъв начин да се храните.

Трябва да имате поради, че от голяма важност е и размерът на стомаха ви. Големите порции в заведенията за хранене се побират в големи чинии, по тази причина може би си мислите, че стомахът е значителен орган.

 Размерът на порциите

Но истината е, че стомахът ви е колкото вашия пестник – когато е празен, само че има свойството да се разтегля до размера на отворена длан, когато в него попада храна.

Той побира към литър и половина храна. Трябва да станете от масата, когато стомахът ви е цялостен на към осемдесет %, с цел да остане място за вярното храносмилане.

За да измерите вярно порциите и количеството нужни субстанции, които да консумирате посредством продуктите денем, използвайте като измерващ инструмент ръката си.

Една порция белтъчини се побира в дланта, порция въглехидрати – от китката до върховете на пръстите, а олиото или зехтинът – не повече от една супена лъжица на порция.

Взависимост от размерите на тялото и облика ви на живот можете да консумирате от три до пет такива порции, които се състоят от разнородни артикули.

Пет порции зеленчуци на ден са доста, съгласно някои, само че една порция зеленчуци е равна на 100 грама, тъй че петте порции можете да получите от една гигантска салата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР