За да не пречите на храносмилането е особено препоръчително вода

...
За да не пречите на храносмилането е особено препоръчително вода
Коментари Харесай

Студените напитки пречат на храносмилането

За да не пречите на храносмилането е изключително целесъобразно вода и други течности да се пият най-малко половин час след хранене. По-издръжливите могат да изчакат и до час след наяждането.

Ледената вода понижава повърхностната кръв на стомаха и изисква прекалено много сила, с цел да бъде затоплена до функционалната телесна вода. Ето за какво избягвайте консумирането на доста студени питиета 15 минути директно преди, по време на и най-малко половин час след хранене.

Специалистите предлагат още всяка заран да стартирате деня си с две 200-грамови чаши вода преди закуска. В ранните часове най-полезна за организма е не студената, нито горещата, а топлата вода. Тя ще помогне на тялото ви да действа на по-високи обороти.

Хубаво би било сред закуската и обяда да се изпива минимум две чаши вода. А сред обяда и вечерята – още една. Преди лягане също е потребно да се изпият една до две чаши вода.

Не забравяйте, че единствено жаждата не е задоволителен индикатор за потребността на организма от вода. За да живеем, работим и почиваме пълноценно, имаме потребност от минимум една трета вода допълнително, в сравнение с възприятието за жадност ни подсказва.

Хората, които се пробват да понижат непотребните си килограми, е целесъобразно да пият чаша вода постоянно, когато се почувства апетит.

Много постоянно жаждата може да бъде сбъркана с апетит. Изпиването на чаша билков чай нормално облекчава прималяването от апетит.

На ден тялото се нуждае най-малко от толкоз вода, колкото е изразходвана. Средната дневна загуба на вода е – 1 литър през бъбреците, 550 г през кожата, 220 г през изпражненията и към 220 г през белите дробове.

Това възлиза на към 2000-2400 година В този смисъл всеки ден би трябвало да се изпиват най-малко 10 чаши вода с съдържимост 240 г всяка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР