За да направим приятно своето #вкъществуване на открито, макар и

...
За да направим приятно своето #вкъществуване на открито, макар и
Коментари Харесай

Оцвети ежедневието си

За да създадем прелестно своето #вкъществуване навън, въпреки и то да се реализира от балкона, споделяме следните хрумвания, с които да внесем повече цвят и наслада в всекидневието си. Повечето от нас имат балкон с размери един на два метра и като екстра, могат да са облагодетелствани с втори подобен. За да пресъздадем чувството, че си пием кафето на двора – би трябвало да се потрудим за това.
За озеленяването на нашите тераси са ни нужни саксии или сандъчета, задоволително пръст, тор и цветя. Всичко това можем да открием в Lidl, до момента в който пазарим за фамилния обяд.
Какви цветя са подобаващи за нашия дребен “двор ”?! Първо би трябвало да преценим обективно дали има задоволително слънце или ще ни се наложи да заложим на по-сенчелюбиви растения.
Ето и няколко оферти, с които можете да превърнете елементарната тераса в цветна градина:
Петуния – това е това цвете, което всички му викат телефонче, само че то в действителност има много по-изискано име. Добре е в началото да го засадите в сандъчета. През юни месец порасналите към този момент растения се разсаждат в обособени съдове. Осигурете на петунията светлина и постоянно поддържане с тор.
Хризантема – можете да я посадите напролет, както и през ранна есен. Обича слънце, богата на хранителни субстанции почва, както и постоянно поливане.
Хортензия – в случай че не можете да произнесете името, напряко се откажете. В противоположен случай в този момент е моментът. Хортензията не трябва да се оставя навън, когато нощните температури има заплаха да паднат под нулата. Тя не обича да е на директна слънчева светлина, за нея изберете полусенчесто място. Растенията би трябвало да бъдат засадени на разстояние от 50 сантиметра. Поливайте щедро.

Каскадното мушкато или сакъзчето – то е доста уместно за нашата южна тераса. Предлагат се огромно многообразие от сортове. В 60 сантиметрово ковчеже можете да засадите до 5 растения. Много обича вода, в случай че е на слънчева тераса е добре да бъде поливано заран и вечер.
Тагетес или още познато от нашите баби като камшиче – доста издържливо цвете, което цъфти във всички нюанси на жълтото и оранжевото. Може да се засади през март посредством семена или през април и май с разсад. Вирее на слънчеви места, издържливо е на засушаване (за разлика от хората).
Още забавни и цветни хрумвания по какъв начин да Вкъществувате, вижте тук https://www.lidl.bg/polezno-info/
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР