За да извлечем възможно най-голяма полза от храната, трябва да

...
За да извлечем възможно най-голяма полза от храната, трябва да
Коментари Харесай

Храната е най-полезна, ако я консумирате с удоволствие

За да извлечем допустимо най-голяма изгода от храната, би трябвало да я гълтаме с удоволствие, твърди доктор Уил Фостър от Калифорнийския институт Уимар. Според него яденето е освен това от биологична нужда – то би трябвало да бъде наслаждение.

Всички тъкани в нашите тела се образуват посредством храната, която одобряваме, тя е енергийният източник за нашите телесни функционалности, посредством нея ние влизаме в допир със заобикалящата ни среда. Вкусът и уханието на поднесеното ядене се усеща с помощта на вкусовите рецептори.

В същото време напрегнатото всекидневие и напрежението притъпяват сетивата ни, понижават дозата на наслаждение от употребяваната храна. Ето за какво е належащо преди да стартираме да се храним да успокоим духа си, да се подготвим за хубавите чувства, които храната може да ни достави.

Преди ястие е значимо да се опитате да отстраните всяка грижа и неспокойна мисъл. От това значително зависи каква сила ще извлечете от продуктите и респективно какво ще е положението на здравето ви.

 Глад

Друго значимо изискване е да не бързате да нагълтате храната на две–натри. Трябва да се яде постепенно и с положително въодушевление. Още по-хубаво е, когато яденето става причина за събиране на членовете на фамилията и приятелите.

За наслада в нашата просвета взаимното хранене е миг на запознанство, бизнес покупко-продажби, замяна на информация и прочувствено доближаване.

Правилно употребяваната храна с приятност в спокойна атмосфера ни прави бодри и ясна мисъл. Нещо повече, от метода, по който гълтаме ястията, зависи нашето дългоденствие и до какъв брой пълноценно изживяваме насладите от живота.

Идеалното хранене включва промени в питателните привички, с помощта на които ще стане допустимо извличането на оптималната изгода от храната. Не забравяйте, че храната е основана, с цел да й се любуваме.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР