За да изненадате близките си с английско ястие от печено

...
За да изненадате близките си с английско ястие от печено
Коментари Харесай

Как да приготвим английски специалитет за Коледа

За да изненадате околните си с британско ядене от печено свинско месо, запасете се с четири свински котлета, двеста грама сол, скилидка чесън, сол и черен пипер.

Един ден преди приготвянето на месото нарежете на тънки филийки скилидката чесън, бланширайте я за минута във вряла вода и подсушете. Смесете в купичка солта, черния пипер чесъна и оваляйте всеки котлет.

Можете да го извършите и по различен метод – да извършите сечения в месото с изострен нож. Във всеки прорез пъхнете късче, отрязано от скилидка чесън. Парченцата би трябвало да са на равно разстояние едно от друго. Оставете месото през нощта в хладилника.

За самото подготвяне на ястието ви трябват една глава лук, два моркова, три скилидки чесън, 100 грама масло. Извадете месото от хладилника, измийте от солта.

Обелете морковите и лука, нарежете на четвъртинки. Изчистете скилидките чесън и ги нарежете на ситно. В огромен съд разтопете маслото и запържете котлетите до златисто.

 Как да приготвим британски специалитет за Коледа

Запържете леко зеленчуците, а върху тях сложете месото. Добавете подправки на усет, затворете с похлупак и сложете да се пече на фурна. След половин час обърнете и запечете още половин час.

Извадете котлетите от тавата и увеличете фурната на 225 градуса. В това време направете соса. Загрейте съда със зеленчуците на муден огън и ги карамелизирайте до златисто.

Махнете непотребната лой и прибавете триста мл студена вода. Кипнете и оставете половин час на муден огън. Прецедете и сгъстете посредством нагряване.

Пригответе глазурата. За нея ви трябват три жълтъка, две супени лъжици мед, две супени лъжици соев сос. Намажете месото с глазурата и оставете да се пече 10 минути.

Извадете от фурната. Излейте в съд соса от печенето на месото, прибавете го към зеленчуковия сос с късче масло и разбийте до емулгирането на маслото. Сервирайте със сос.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР