За да имаме ефективна външна политика, трябва да имаме ясни

...
За да имаме ефективна външна политика, трябва да имаме ясни
Коментари Харесай

Мълния! Радев стисна ръката на Денков и заяви: Страната ни се справя много по-добре

За да имаме ефикасна външна политика, би трябвало да имаме ясни цели и цели, да имаме вътрешен консенсус по тях. Тези цели би трябвало да бъдат комуникирани и отстоявани с консенсус. Трябва да имаме пълноценна тактика, мощни структури у нас и по света. Това съобщи президентът Румен Радев по време на формалното разкриване на Годишната конференция на министъра на външните работи с ръководителите на задграничните представителства на България.
„ Благодаря за това, че вие продължавате да отстоявате, да развивате, съхранявате и да отстоявате богатите обичаи и достижения на българската дипломация. Това изисква доста старания, тъй като виждаме, че в един свят с голяма динамичност на геополитическите процеси, с влошаващата се среда на сигурност, с една жестока конкуренция в икономическата област, със задълбочаващи се климатични промени, се слагат огромни условия и провокации пред българската дипломация “, добави Радев и посочи, че съгласно него ние имаме потребност от висококвалифицирани фрагменти в дипломатическата ни работа, предава Bulgaria On Air.
Радев разяснява и войната в Украйна. Според него „ военният спор е прераснал във война на изтощението, който води до повишение на неравенствата “.
„ Наред с укрепването на националната ни сигурност, България следва да поставя дейни старания за поддръжка на всички многостранни връзки, водещи до неотложно преустановяване на военните дейности, определяне на мир, до ограничение на следствията на войната ”, счита президентът.
Държавният глава разяснява и тематиката с влизането на страната ни в Шенгенското пространство. „ Трябва да намерим точния баланс за Шенген “, сподели той и посочи, че дипломатическата ни работа би трябвало да преценя по кое време да се работи по-умерено и по кое време по-категорично.
Радев е безапелационен, че страната ни се оправя доста по-добре със отбраната на външните граници спрямо други европейски страни.
Президентът разяснява, че би трябвало да станем член на Еврозоната, когато действително сме покрили ясно стопански изискванията за недостиг и инфлацията.
„ Това изисква дейна и сериозна политика в региона на стопанската система “, акцентира той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР