За да бъдете винаги здрави и да не се притеснявате

...
За да бъдете винаги здрави и да не се притеснявате
Коментари Харесай

Вталете се, без да се лишите от пържени картофки

За да бъдете постоянно здрави и да не се притеснявате от килограмите си, би трябвало да се храните вярно, считат италиански диетолози. Всички ние се оправдаваме с неналичието на време, само че се оказва, че трябвада се съблюдават елементарни правила, с цел да имаме идеално тегло.

Най-важно е началото на деня, т.е. закуската. Тя би трябвало да е каша от овесени ядки или мюсли, само че без прясно мляко, а единствено с топла вода. Ако държите да хапнете пържено саламче на закуска, може, само че запечено на тефлон.

Всяка заран изпивайте една чаша прясноизцеден плодов или зеленчуков сок. Дори дребна чаша ще бъде броена за една от наложителните пет порции плодове и зеленчуци на ден.

Купете сокоизстисквачка – това е най-хубавата инвестиция за здравето и хубостта ви. Запомнете, че алкохолът е нездравословен единствено за алкохолиците.

Хората, които пият алкохол в умерени количества, живеят много по-дълго. Не би трябвало да се прекалява с високоалкохолните напитки.

Пийте не по-малко от осем чаши вода на ден, само че вода, а не кафе, чай или сок. Опитайте се да го вършиме 10 дни подред и ще видите по какъв начин кожата на лицето ви напряко ще светне.

Пийте една чаша вода незабавно след ставане и една чаша вода преди всяко ястие. Това ще понижи апетита ви и ще хидратира организма ви. По цвета на урината ще познаете дали пиете задоволително вода.

Ако тя е доста тъмна, имате остра потребност от вода. А в случай че е транспарантна, сте прекалили с водата. Друг съвет на диетолозите е да се стремите да ограничавате мазнините. Ако сте сварили мазна чорба, я оставете в хладилника.

 Пържени картофки

Мазнината ще застине върху повърхността на супата и елементарно можете да я отстраните с решетъчна лъжица. За да отстраните мазнината от сос, хвърлете няколко кубчета лед в горещия сос. Мазнината ще се стече към леда и елементарно ще ямахнете.

Ако не можете да живеете без пържени картофки, просто ги нарязвайте на доста фино. Така ще съдържат двойно по-малко калории и лой. Пържете картофките във вряща лой.

Високата температура запечатва повърхността на картофа и е невероятно той да стане доста лоен. Вместо бонбони яжте ядки и сухи плодове. Направете си по усет миксове от разнообразни плодове и ядки.

Не оставяйте бонбони и бисквитки отвън шкафовете, тъй като те притеглят погледа и ръцете сами се протягат към тях. А с цел да получава организмът ви всички вероятни витамини, зареждайте го с плодове и зеленчуци в разнообразни цветове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР