За да бъдете по-дълго време здрави и да зареждате тялото

...
За да бъдете по-дълго време здрави и да зареждате тялото
Коментари Харесай

Осем продукта за всеки ден

За да бъдете по-дълго време здрави и да зареждате тялото си с субстанции, които са му витално нужни, ще ви оказват помощ осем продукта. Това настояват френски експерти по здравословно хранене.

На първо място в техния лист е спанакът. Ненапразно французите го назовават „ метла за стомаха ” – той оказва помощ за отстраняването на шлаките и токсините от тялото. По наличие на фолиева киселина спанакът е на второ място след магданоз.

Богатият набор от разнообразни витамини В благотворно работи на положението на нервната система, а витамин Е пази клетките на организма от прибързано остаряване.

Той се предлага на децата, които имат проблеми с растежа, а също така има противосклеротично деяние и укрепва капилярите. Вместо спанак може да хапнете зеле или салата айсберг. На ден би трябвало да консумирате най-малко една чаена чаша спанак.

 Зеле

Следва го йогуртът, който съдържа огромно количество калций, калий, витамин В и най-важното – живи бифидо-култури. Те оказват помощ на стомашно-чревния тракт и укрепват имунитета. На ден би трябвало да изяждате една чаена чаша йогурт, като може да добавите в него орехи и мед.

Доматите са идеални, когато би трябвало да осигурите на организма си минерални субстанции. Те съдържат скъпия за сърцето калий, магнезий, който оказва помощ на тялото да понася температурните промени. Освен това в тях има доста желязо, цинк и фосфор.

Веществото ликопен, което дава аления цвят на доматите, е доста мощен антиоксидант. Освен това доматите са цялостни със серотонин, който покачва настроението и е натурален антидепресант. Може да ги заместите с червен грейпфрут, любеница и папая. На ден би трябвало да хапвате най-малко един домат или осем чери домати.

Морковите са потребни поради витамин А, с който са фамозни. Те са изключително значими за хората, които работят на компютър. На ден е добре да хапвате един-два моркова или да изпивате една чаша фреш от моркови. Заместители на морковите са мангото и тиквата. Трябва да се употребяват със зехтин, с цел да усвои тялото ви скъпия витамин А.

 Зеленчуци

Боровинките са доста потребни за тялото, защото са цялостни с антиоксиданти. Според най-новите научни проучвания дребните плодове оказват помощ на паметта да се оправя с възрастовите промени.

Хапвайте една чаена чаша боровинки на ден, които можете да замените със стафиди, мрачно грозде, сини сливи или ягоди. След боровинките се подрежда черният и аленият фасул. Нищо не задейства мозъка по-добре от тях.

Те са богати на антиоксиданти и антоациани, които усъвършенстват функционалностите на мозъка. В състава им влизат скъпи белтъчини, които по набор на аминокиселини са покрай месото.

 Ягоди

Редовното хранене с червен и черен фасул, а също по този начин и с бял, подмладява организма. Заместители на боба са грахът и лещата, а целесъобразната норма – една-две чаени чаши на ден.

В орехите се съдържат всички нужни субстанции за поддържане на живота на хората. Те съдържат към 20 % белтъчини и към 75 % висококалорични мазнини. Освен това съдържат дъбилни субстанции, витамини A, B1, B6, С, Р и фитонциди, също така полифеноли и омега-3 мастни киселини.

Добре е да изяждате 7 ореха на ден. Можете да ги заместите с лешници, бадеми, фъстъци или шамфъстък.

На последно място по ред, само че не и по значимост е овесът. Той контролира обмяната на мазнини, почиства от шлаки и понижава равнището на кръвната захар. Препоръчваната дневна норма е половин чаена чаша овесени ядки. Може да бъдат сменени от ленено семе или див ориз.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР