За да бъде пуснато парното в София, трябва да бъдат

...
За да бъде пуснато парното в София, трябва да бъдат
Коментари Харесай

Пускат парното в София. При какви условия?

За да бъде пуснато парното в София, би трябвало да бъдат изпълнени две значими условия - три поредни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12 градуса, и прогноза за трайно захлаждане.

"Към сегашния миг прогнозата е за стопляне от на следващия ден до края на седмицата, тъй че ние в четвъртък, когато получим прогнозата за края на седмицата и началото на идната, ще забележим дали тя се е сбъднала и според това ще вземем решение за включване на отоплението в столицата ", заяви пред Българска национална телевизия представителят на "Топлофикация София " Елизабет Павлова.

Тя посочи, че все още са включени към 78 здания - главно детски градини, учебни заведения, лечебни заведения. Има 34 офис здания, които са поискали авансово включване на отоплението и няколко жилищни здания - еднофамилни къщи.

Сменят старите топломери с отдалечени от идната седмица. Новите уреди ще могат да се заплащат разсрочено, успокояват от "Топлофикация София”. Не става дума за ненадейно или всеобщо сменяне на топломерите. Единствено тези, които са с изминал период, или са развалени или остарели, ще бъдат сменени. Става дума за замяна до 2027 година.

"До 2027 година би трябвало да бъдат сменени всички уреди за дялово систематизиране с такива, които имат модул за отдалечено отчитане, тъй че да може да се премине към ежемесечен доклад и ежемесечни действителни сметки за отопление и за топла вода ", добави Павлова.

От 25 октомври, в случай че на някои от потребителите топломерите са остарели или развалени, следва да ги подменят с такива, които имат модул за отдалечено отчитане.

"Всяка постройка може да се обърне към своя топлинен счетоводител, с цел да ревизира по кое време изтича срокът на топломерите, които са инсталирани в съответната постройка и да направи план по кое време да бъдат сменени техните уреди, изясни още представителят на "Топлофикация София ".

От "Топлофикация София " обмислят стоков заем за разсрочено заплащане до 10 години, с цел да предложат на клиентите си, когато пристигна време за промяна, да дават допустимо най-хубавите условия, без да се натрупват спомагателни разноски в фамилния бюджет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР