За да бъде печеното пиле още по-вкусно, трябва да се

...
За да бъде печеното пиле още по-вкусно, трябва да се
Коментари Харесай

Няколко съвета за вкусно печено пиле

За да бъде печеното пиле още по-вкусно, би трябвало да се съблюдават някои тънкости. Най-важната от тях е да се подберат верните подправки и артикули, с които да се ускори усетът на пилето.

Естрагонът, розмаринът, кимионът и колкото и екстравагантно да звучи, канелата и джинджифилът идеално се съчетават с нежното пилешко месо. Ако желаете пилето да е сочно, ще ви би трябвало спринцовка.

С нея ще вкарате в пилето, преди още да се набучи на шиша, специфична примес. Тя се състои от 100 грама добре загрято вино, без да е кипнало. За предпочитане е да употребявате алено вино и да не е десертно.

Към него добавяте сол по усет и доста ситно смлени подправки. Разбърквате всичко добре и цялостните спринцовката. Тази примес се вкарва в крилцата, бутчетата и гърдите на пилето.

Във вътрешността на пилето наливате примес от масло или зехтин, смесени с горещо вино в съразмерност едно към едно. Ако печете патица, използвайте подправки като къри, джинджифил, майорана, черен пипер и хилядолистник.

 Печено пиле

Печената гъска става доста нежна и ароматна, в случай че добавите към нея примес от дъхави подправки. Смесете в равни количества майоранa, розмарин, черен пипер, къри и чубрица.

За пуешкото месо са подобаващи черният пипер, майораната, розмаринът и кимионът. Птичият черен дроб доста добре се съчетава с лук, малко черен пипер, малко розмарин и щипка майорана.

В студеното птиче месо е добре да добавите пикантен червен пипер и доста ситно нарязан чесън. След като разбъркате чесъна с пипера, натрийте месото и го сервирайте студено, нарязано на продълговати части.

Продуктите са доста по-вкусни, в случай че добавите към тях в процеса на готвене дафинов лист, бял пипер, чесън, лимонен сок. Добре е да освежите усета им с щипка индийско орехче.

Подходящи са също по този начин магданозът и карамфилът. Обикновеният телешки колбас може да се трансформира в същинско угощение, в случай че го опечете с добавка от сладостен и пикантен червен пипер.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР