За да бъдат допуснати до обществени места и държавни учреждения,

...
За да бъдат допуснати до обществени места и държавни учреждения,
Коментари Харесай

Турция с нови мерки за обществените места в Истанбул

За да бъдат позволени до публични места и държавни институции, от 15 март жителите на Истанбул ще би трябвало да покажат своя код за следене на Life Fits Into Home (HES).
Според изказване на кабинета на губернатора на Истанбул, съветът за публично здраве е подхванал стъпка в допълнение към предходни решения по отношение на HES-кода, с цел да управлява по-добре разпространяването на по време на интервала на нормализиране, заяви вестник Sabah, представен от БГНЕС.
 Турски бойци са стреляли на границата с Гърция край Марица Турски бойци са стреляли на границата с Гърция край Марица
Турски бойци са стреляли във въздуха при два случая по сухопътната граница на Марица с Гърция на 5 и 7 март, свидетелстват гръцки...
HES кодът, генериран от управителен от Министерството на здравеопазването дигитален план, дава неповторим номер на всеки жител. Той разрешава да се ревизира дали лицето със съответния номера е било инфектирано, или е изложено на риск от зараза.
Съгласно новите ограничения, за HES код ще бъдат проверявани всички жители, които желаят да влязат в държавни институции и организации и във всички държавни и частни учебни заведения и институции към Министерството на образованието. Промяната в учебните заведения ще засегне всички, които имат намерение да влязат в просветителните институции, като се изключи учители, възпитаници и чиновници, които към този момент са тествани за оценка на риска от интегрирана система сред министерствата на опазването на здравето и на образованието.
Мярката ще засегне и всички идващи в Истанбул чужденци. След 15 март пътуващите към културната и икономическа столица на Турция ще би трябвало да попълнят електронен формуляр за приемане на HES код.
Формулярът би трябвало да бъде запълнен до 72 часа преди влизане на територията на страната. На базата на подадената в него информация жителите ще получат автоматизирано самостоятелен HES-код. С негова помощ чиновниците на здравното министерство в Турция ще могат да се свържат с пристигналите, в случай че бъде открито, че са били в контакт с заболели от COVID-19 по време на пътуването или пребиваването си в Турция.
 Турция трансформира разпоредбите за влизане в страната Турция трансформира разпоредбите за влизане в страната
Руската самолетна компания Royal Flight осведоми своите пасажери за новите правила за влизане в Турция, оповестява през днешния ден, 11 март, Асоциацията н...
От Министерството на здравеопазването предизвестяват, че попълненият формуляр може да бъде тестван на границата и в случай че не е запълнен вярно или в него е въведена погрешна информация, може да последват правни и административни дейности, в това число отвод лицето да бъде позволено на територията на Турция.
Формулярът може да се изтегли от.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР