За четвърта поредна година старозагорката Яна Илиева беше част от

...
За четвърта поредна година старозагорката Яна Илиева беше част от
Коментари Харесай

Старозагорката Яна Илиева – шампион на Югоизточна Европа по ориентиране, затвърди титлите си с нови успехи

За четвърта поредна година старозагорката Яна Илиева беше част от националния тим по спортно насочване и показа България на голям брой интернационалните конгреси – Европейско състезание за юноши и девойки в Унгария, Световно състезание за мъже и дами до 20 години в Португалия и Балканиада (шампионат на Югоизточна Европа) в Румъния.

На Европейското състезание за юноши и девойки, състояло се при започване на месец юли 2022 година, Яна се показа почтено, като приключи в първата половина на класирането.

На Балканиадата, която се организира в края на август, дванадесетокласничката от ГПЧЕ „ Ромен Ролан “  наложи доминантност в групата си „ Жени до 18 години ” и затвърди балканските си трофеи от предишните години. Дългата отдалеченост бе тежък и техничен терен, на който Яна се показа чудесно и завоюва златен орден. В щафетите бяга първи пост и обезпечи преднина на съотборниците си, предавайки първа. В крайното класиране щафетата приключи на второ място. Средната отдалеченост даде комплициран маршрут, позволявайки на старозагорката да показва умения. В тази дисциплинираност България взе единствено 2 златни медала в група „ Мъже до 18 години ” – Здравко Колев от Плевен, и в група „ Жени до 18 години ” – Яна Илиева.

Представянето на старозагорката на интернационалните шампионати тази година я утвърждава като един от най-стабилните състезатели на младежкия народен тим. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР