За четири месеца от началото на визовия режим с Русия

...
За четири месеца от началото на визовия режим с Русия
Коментари Харесай

Украйна е издала само 10 визи на руснаци за четири месеца

За четири месеца от началото на визовия режим с Русия от Украйна са издадени единствено 10 визи на руснаци, които да влязат в страната. Това заяви украинската телевизия Hromadske, базирайки се на Външното министерство на Украйна. Руските визи са готови от чудестранните дипломатически задачи на Украйна.

Още преди пълномащабното навлизане на Русия в Украйна на уеб страницата на президента Зеленски бе основана петиция, която предлага възбрана или ограничаване на съветски жители, които да бъдат позволени на територията на страната. Нужното количество гласове бе събрано за 9 дни. През месец май 2022 година президентът Владимир Зеленски поддържа тази петиция.

През юни Министерският съвет на Украйна реши да приключи съглашението с Русия за преустановяване на безвизовия режим, който действаше от 1997 година Тогава външният министър Дмитро Кулеба съобщи, че е време за въвеждане на визов решим за руснаците, тъй като това ще помогне да се държат настрани хората, които биха заплашили националната сигурност на страната. Визовият режим бе въведен от 1 юли. В началото на март Украйна затвори своите посолства и консулства в Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР