Няма европейска държава, в която предизборната кампания за ЕП да

...
Няма европейска държава, в която предизборната кампания за ЕП да
Коментари Харесай

Радан Кънев за евровота: Ще има вълна вдясно, но няма да е антиевропейска

" Няма европейска страна, в която предизборната акция за Екологичен потенциал да е едномесечна – тя е сред година и 6 месеца ", сподели в изявление за евродепутатът Радан Кънев, който още веднъж е претендент за Европейския парламент в листата на ПП-ДБ.

" Много хора в България, добре образовани и добре настроени към Европейски Съюз, не знаят какъв брой значима законодателна работа прави Екологичен потенциал – че ти не представляваш България в някакъв митичен Брюксел ", разяснява евродепутатът.

" Европейската политика взема решение доста локални проблеми ", счита Кънев.

" 17 евродепутати са приблизително посланичество. България не е дребна. Малки са може би манталитетите на някои политици в Брюксел ", съобщи той.

" Имаше поредност от решения, които доведоха до изцяло обосновани реакции на жителите, уточни евродепутатът по отношение на евроскептицизма, провокиран от политики като Зелената договорка. Насаждането на " обща, елементарна, черно-бяла картина в публичното мнение " е доста рисково ", посочи евродепутатът.

" Крайните десници, надълбоко разграничени и фрагментирани в Екологичен потенциал, ще останат сериозно малцинство ", направи прогноза Радан Кънев.

" Ще има вълна вдясно, само че няма да има антиевропейска вълна. Който си прави тази сметка, ще остане доста измамен. "

По думите му, войната в Украйна е трансформирала стратегически за европейската политика осъзнаването, че Европа е 20 години обратно в региона на сигурността и защитата. България има сериозна, само че старомодна отбранителна промишленост, добави той.

Винаги съм разчитал на персоналните преференции, изключително в тази мощна листа на ПП-ДБ, означи в умозаключение Кънев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР