За Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и за

...
За Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и за
Коментари Харесай

България участва в престижния световен форум "Leaders’ Summit" 2021

За Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации и за българският бизнес присъединяване в влиятелния светов е н конгрес Leaders’ Summit 2021 е самопризнание за инициативността и за всичко, което той прави в грижата за обществото. От друга страна това е опция да обменим опит, да чуем какви са проблемите, от които се вълнува бизнесът по света.

Това сподели в студиото на Радио София в днешния втори ден на форума изпълнителният шеф на Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации Дарина Георгиева .

Сред тематиките на форума са антикорупцията и положителното ръководство, замърсяването на околната среда, равенството сред половете, методите за правене на резистентен бизнес, нововъведенията, мненията на младежите, туризмът и биоразнообразието.

Българската вероятност за втора поредна година беше показана през днешния ден в независима дискусионна сесия „ Стратегически партньорства за резистентност, влияние и доверие “. Фокус на диалога бяха Стратегическите насоки на Мрежата 2021-2023 и осъществяването им, дискутирани от водачите на компаниите-членове и сътрудниците. Подобно на пътна карта, те показват значимите стопански и обществени тематики, които стоят пред обществото и опциите за тяхното решение посредством групови дейности.

Основни акценти на полемиката са партньорствата в образованието за практическата  му устременост и персонализация, кариерно насочване и образуване на полезности у младите хора посредством стратегии като „ Бизнесът преподава “, „ Базар на специалностите “ и партньорствата в дарителството като мотор на измененията посредством стратегии като “ Щедрият вторник ” и акселераторския план на фондация BCause.


Мястото на университетите в бизнес форума е значително както поради присъединяване им в осъществяването на ограниченията за стабилно развиване, поради значимостта на кардиналната връзка сред образованието с бизнеса, а по този начин също и поради образуването на споделени полезности във връзка с световните цели, означи деканът на Стопанския факултет на Софийския университет доцент Атанас Георгиев .

" Усилията на студентите във фундаменталните дисциплини могат да ги заведат както до върховете на науката, по този начин и до върха на бизнеса - с новаторски модели и предприемачество. "

Чуйте диалозите на Катя Василева с Дарина Георгиева и доцент Атанас Георгиев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР