За актуализиране и диференциране на таксата за притежаване на куче

...
За актуализиране и диференциране на таксата за притежаване на куче
Коментари Харесай

НПО-та се обявиха за актуализиране и диференциране на таксата за притежаване на куче във Варна

За актуализиране и диференциране на таксата за владение на куче се оповестиха неправителствени организации във Варна. Според тях не е правилно таксата в размер на 24 лв. да е идентична и за породисто куче, което коства хиляди левове, и за любим от уличната популация, оповестяват от пресцентъра на община Варна.

Мерките и дейностите за преодоляване на популацията на безстопанствени животни бяха във фокуса на днешното съвещание на ПК „ Обществен ред, сигурност и сигурност на придвижването “, на което бяха изслушани представители на разнообразни неправителствени организации. Едно от настояванията е да се промени Наредбата за публичния ред, в частност текстове от раздел VI, във връзка с забранителния режим за хранене на безстопанствените животни.

Сдруженията упорстват също да се построи общински кастрационен център в границите на града, който да бъде наличен за жители и доброволци. Предложено бе също да се сътвори център за лечение, акомодация и осиновяване на котки, финансиран от общината и работещ с доброволчески стратегии.

Комисията даде позитивно мнение на предложенията и ги препрати към администрацията за дейности по подготвеност. Членовете утвърдиха също по този начин отпущането на 50 хиляди лв. от локалната хазна за отчасти подкрепяне на обществено слаби притежатели на домашни любимци за осъществяване на законовите условия по имунизация, микрочипиране, издаване на паспорт и кастрация. Подкрепено бе и настояването да се завишат контролните функционалности на звеното „ Контрол и регистрация “ и да се вършат регулярни инспекции на всички домашни любимци, като при открити нарушавания да се издават наставления и да се постановат санкции.

Комисията даде единодушието си за изследване на опциите за кампанийно съдействие с мобилни  клиники в по-труднодостъпни региони с открита нараснала популация, в. т.ч и на котки, за по-бързо преодоляване на популацията и прекъсване на притока на животни от един регион в различен. За да станат факт всички тези оферти, те би трябвало да получат утвърждението на локалния парламент.

На днешното съвещание на комисията бяха прегледани и тематики, свързани с пътната сигурност.

Съветниците дадоха единодушието си да се слагат знаци, забраняващи паркирането по ул. „ Орех “, която води към Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „ Николай Хайтов “. Освен че всяко междучасие по улицата се движат възпитаници, при възможен случай в двора на учебното заведение не могат да влязат профилирани коли.

Членовете на комисията утвърдиха също построяването на пешеходна пътека вид „ зебра “ по бул. „ Христо Смирненски “, при началото на ул. „ Латинка “. Дадено бе единодушие да се слагат антипаркинг колчета върху тротоар на ул. „ Уста Колю Фичето “ №62.

Одобрено бе и предлагането общината да поеме самодейността да поддържа и доразвива интерактивна карта на пътнотранспортни катастрофи във Варна. Картата е направена, само че е належащо годишно да се актуализира, бе изтъкнато в зала „ Пленарна “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР