За 9 часа е насрочено пленарно заседание на Народното събрание.

...
За 9 часа е насрочено пленарно заседание на Народното събрание.
Коментари Харесай

Депутатите ще обсъждат допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс

За 9 часа е планувано пленарно съвещание на Народното събрание. В дневния му ред са включени пет точки.

Предстои второ гласоподаване на Законопроект за допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс. Става въпрос за общ план, направен от Комисията по правни въпроси, въз основа на признатите на първо гласоподаване (на 25 септември) законопроекти с вносители: Корнелия Нинова и група народни представители (на 2 септември), Искрен Веселинов и група народни представители (на 3 септември) и Веселин Марешки и група народни представители (на 5 септември).

Ще има второ гласоподаване и на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения. Вносител е Министерският съвет на 19 август. Документът е признат на първо гласоподаване на 26 септември.

Депутатите ще създадат и второ гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за пазарите на финансови принадлежности, вносен от Министерския съвет на 2 септември. Документът към този момент е признат на първо гласоподаване на 26 септември.

Народните избраници ще обсъдят Проект на решение за удължение периода на деяние на Временната анкетна комисия за изясняване на всички обстоятелства и условия към случая с източване на информация от електронната база данни на Националната организация по приходите. Вносители са Красимир Ципов, Александър Иванов, Маноил Манев, Валентин Касабов, Халил Летифов, Румен Гечев, Жельо Бойчев и Емил Димитров (на 3 октомври).

След привършване на законодателната част за петък, парламентарният надзор ще стартира от 10 часа. На депутатски въпроси ще дават отговор шест министри - Нено Димов - на околната среда и водите, Младен Маринов - на вътрешните работи, Боил Банов - на културата, Бисер Петков - на труда и обществената политика, Красимир Вълчев - на образованието и науката, и Николина Ангелкова - на туризма.

В залата ще бъде и Бойко Борисов. Министър-председателят на Република България ще отговори на запитване от народния представител Корнелия Нинова по отношение на политика по национална сигурност, обвързвана с приемането на страната в Шенген.
Николина Ангелкова, министър на туризма, ще отговори на въпрос от народния представител Борис Ячев по отношение на оповестения банкрут на английския туроператор "Томас Кук ". Питане има и от народния представител Румен Гечев по отношение на минимизиране на загубите за българската стопанска система от банкрута на туроператора "Томас Кук ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР