За 5 години компанията е вложила над 3,3 млн. лева

...
За 5 години компанията е вложила над 3,3 млн. лева
Коментари Харесай

Лидл с първи доклад в бранша за приноса на компанията към обществото

За 5 години компанията е вложила над 3,3 млн. лв. за обществено виновни начинания, дарения и спонсорства
Лидл България разгласява първия отчет в бранша на търговията, в който проучва въздействието от своята корпоративна обществено виновна активност върху обществото. Документът, направен от консултантската компания PwC България, обгръща интервала от 2017 до 2021 година. Обобщените резултати от оценката демонстрират, че за 5 години Лидл България е вложила над 3,3 млн. лева в десетки обществено значими планове, дарения и спонсорства. Документът показва и изчерпателен разбор на действителното влияние от тези средства върху живота на хората.

„ Преди 5 години очертахме тактиката и задачите на нашата обществена отговорност в поддръжка на обществото. Определихме ги въз основата на изследване, което сподели какво е значимо за хората, с цел да водят един пълностоен метод на живот. Именно към значимите за тях неща фокусирахме нашите старания и насочихме обществено виновните си начинания. За да проучваме по какъв начин и в каква степен сме повлияли върху живота на хората, направихме тази оценка. Резултатите от нея демонстрират, че направените от Лидл България обществени вложения имат действителна и дълготрайна стойност за обществото – доста хора са трансформирали настройките си, придобили са нови умения и за доста от тях всичко това е довело до усъвършенстване в качеството на живот. Това ни радва извънредно доста и ни стимулира още повече да продължим напъните си в тази посока и да способстваме за пълноценния метод на живот на хората в страната “, показа госпожа Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

„ Това е първата оценка на обществено виновните интензивности, която сътворяваме за българска компания. Сигурен съм, че този разбор е от огромно значение както за Лидл България, по този начин и за нашия пазар като цяло. Докладът освен ни приближава до международните практики за проучване и оценяване на корпоративната обществена активност на фирмите, само че също по този начин е и основна крачка в посока прекосяване от чисто количествено установяване на приноса към обществото, към схващане на действителното влияние от обществените вложения на фирмите. С други думи към оценка на качествените промени, до които те водят “ сподели Савин Дянков, старши управител „ ESG услуги “ Югоизточна Европа, PwC.

Целият отчет може да бъде прегледан на следния линк:

Резултатите от оценката на обществената активност на Лидл България демонстрират, че 163 222 души са придобили или усъвършенствали своите умения с помощта на самодейностите на компанията, а при 98 950 има смяна в качеството на живот. Едновременно с това, 156 756 души показват, че тази позитивна смяна е забележителна, а за 94 350 души е настъпила трайна промяна в метода на живот. В оценения интервал 2017 – 2021 година, главните обществено виновни начинания, дарения и спонсорства, осъществени от компанията, са ориентирани в посока здравословно хранене и спорт, учене и насърчаване на гении и поддръжка на локалните общности. Сред по-големите начинания се отличава програмата „ Ти и Lidl за по-добър живот “, която за 4 издания поддържа 96 плана от цялата страна с над 715 000 лева Към нея се прибавят още начинания като „ Дай късмет на балканката “, „ Lidl неделя в Музейко “ и други

Докладът, направен от PwC България, е създаден на база международно приетата методология Business for Societal Impact (B4SI). Тя е основана от London Business Group и се употребява от стотици водещи компании по света, с цел да формулират и измерят позитивното си обществено влияние. Измерването на резултата върху обществото става по дълбочина и тип на въздействието и по този метод демонстрира до каква степен дадена активност е от изгода за хората, до които е достигнала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР