За 4 септември автомобилната администрация отложи планираните промени за дигитализация

...
За 4 септември автомобилната администрация отложи планираните промени за дигитализация
Коментари Харесай

Отлагат за началото на септември промените в практическата част на шофьорския изпит

За 4 септември автомобилната администрация отсрочи плануваните промени за цифровизация на шофьорските изпити. На 1 август трябваше да бъде въведено приложение, което на инцидентен принцип да избира маршрута на кандидат-шофьорите по време на практическия изпит, като по този метод оптимално да се ограничи субективния фактор при осъществяване на изпита. От Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България обявиха, че в случай че и тази дата не бъде спазена, ще приготвят митинги.

Обучението на бъдещите водачи има потребност от рационализация и цифровизация, настояват специалисти. Според тях, отлагането на измененията единствено ще способства за войната по пътищата.
В образованието на водачите би трябвало да има новаторски способи, би трябвало да се осъвремени както образованието, по този начин и изпитите, с цел да има по-малко ПТП-та по пътищата. Друг е въпросът, че някой има интерес това да не се случи. Кой? Направо ще кажа - автомобилна администрация и аз се обръщам към управлението на Министерството на превоза, че тези, които доведоха до това състояние да бъдем преди всичко в Европа по убити на пътя, същите тези не могат да ни извадят от тази дупка. Те имат интерес да има сив бранш, да има нерегламентирани финансови връзки.
Красимир Георгиев, ръководител на АКАБ

„ Основният проблем за мен по пътищата и по улиците в България е, че се движат ненаучени водачи, движат се едни притежатели на шофьорски книжки, които са назубрили с цел да изкарат изпита и да си вземат книжките и от тук нататък си карат по едни свои правила, а не по разпоредбите, избрани по нормативната уредба, това е казуса. Надясно ще бъдем тук “, споделя Георгиев.

Сред направените преди месец промени в теоретичната част от изпита са включени интерактивни клипове, които демонстрират рискови обстановки на пътя. Според ръководителя на АКАБ Красимир Георгиев обаче, те не трансформират крайната оценка, тъй като за позитивен резултат е задоволително решаването на листовките.
Ако страната не направи всичко допустимо, с цел да отстрани зубренето на шофьорския изпит, респективно на образованието, то каквото и да вършим, каквито и санкции да вкарваме, каквито и ограничения да взимаме и да имитираме някаква активност и интензивност няма да подобрят пътната конюнктура.
Красимир Георгиев, ръководител на АКАБ:

Ако се стигне до нова анулация на въвеждането на измененията в практическия изпит от Асоциацията за подготовка на автомобилистите дават обещание огромни митинги с искане на оставки.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР