За 3 март Регионалният исторически музей в Търговище ще подарява

...
За 3 март Регионалният исторически музей в Търговище ще подарява
Коментари Харесай

За 3 март Историческият музей в Търговище ще подарява националното знаме

За 3 март Регионалният исторически музей в Търговище ще подарява националното знаме на посетителите си . Културната институция ще работи със свободен вход на националния празник, оповестиха от управлението й.

В празничния ден музеят ще работи  от 9:30 до 13:00 часа. Отворено за посещаване ще бъде Славейковото учебно заведение с непрекъснатата експозиция „ Възрожденска класна стая " и няколко изложения.

Дошлите в музея ще могат да прегледат експозицията „ От ревнивост за национално просвещение “ , отдадена на 175 години светско обучение в Търговище и изложбите: „ Съхранено за поколенията “, „ Нюйоркски митрополит Андрей “ (1886 – 1972 г.), „ Велик е нашият боец “, както и „ Вдъхновения “, която демонстрира сбирка от дантели. С изложбата „ Природа в риск “ в Търговище гостува Регионалният исторически музей в Русе.

От музея допълват, че посетителите  ще могат да си закупят и от изданията „ Възкресение в сияние от пожари ” – сборник и неотдавна излязлата от щемпел книга „ Достойно изпълнен отечествен дълг ” с създател шефът на музея Магдалена Жечева,  посветена на офицерите родени или трайно свързани с Търговище и оставили своя заслужен образец и завет, станали парченце от бойната популярност на България и популяризирали своя роден град.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР