За 28-а поредна година сдружението Произведено в България - съюз

...
За 28-а поредна година сдружението Произведено в България - съюз
Коментари Харесай

Тъжна констатация за българския бизнес

За 28-а поредна година сдружението " Произведено в България - съюз на дребния и междинен бизнес " връчи премиите " Златна мартеница ". Целта ѝ е да подкрепи одобряването на българските производства и услуги и повишението на тяхната конкурентоспособност у нас и в чужбина. Призът се връчва годишно и е въодушевен от неповторимия български бит - закичване с мартеница, като благопожелание за благоденствие и здраве.

„ Най-важното е да се възвърне разговорът сред страната и бизнеса. Без него вие мъчно ще произвеждате и ще удържате позициите на нашето произвеждане на външни пазари, където има смазваща конкуренция и страните с редица политики подтикват този бизнес “, сподели по време на формалната гала президентът Румен Радев. Президентът връчи премията " Златна мартеница " за утвърдило се на пазара дружество, наложило сполучливи биопродукти. Това е био плантация " Розино ". „ Необходима е поддръжка за дребния и междинен бизнес, транспарантна, обективна бизнес среда, за равни условия за бизнеса, да има понижена административна тежест, да има ясна предсказуема нормативна база “, добави президентът Радев.

„ За разлика от някои политици, дори министри, аз не считам, че българският бизнес е несръчен. Не считам, че през тези години не сте създали нищо за страната си. Напротив, тъкмо противоположното. Смятам, че дребните и междинните предприятия са гръбнакът на българската стопанска система. Имам една фантазия ‐ посредством станалия доста прочут План за възобновяване, нека българската страна да се погрижи за вас по този начин, както го направиха всички развити страни в Европа “ сподели по време на формалната гала вицепрезидентът Илияна Йотова.

Без смяна остава обстановката с дребните и междинни предприятия 28 години след началото на връчването на премиите. „ Не е ясно за какво у нас десетилетия не се вкарва навсякъде за дребния и междинен бизнес, така наречен патентен налог, за какво не е признат готовият и подаден Закон за безмълвното единодушие, за какво има изхарчени милиарди, без да имаме електронно ръководство, за какво работим, с цел да обслужваме администрацията, а не противоположното “, сподели по време на церемонията Кънчо Стойчев - ръководител на Управителния съвет на съюза " Произведено в България ". Горещата му молба към ръководещите беше на фона на протичащото се през последната седмица страната да свърши написаните неща.

Ето и спечелилите в четирите категории през тази година:

Компания, наложила на пазара биопродукти – био плантация " Розино "
`Тъжна

Български производител, одобрен на българския и интернационалните пазари – Maison Tangerine
`Тъжна

Успешно женско предприемачество – Мария Паева, притежател и шеф на компанията " АВЕ ПРИНТ " ЕООД
`Тъжна

Успешно започващо дружество – " Шоколад ПД " ООД
`Тъжна

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР