За 2021 година най-впечатляващото събитие бяха изборите за президент. Това

...
За 2021 година най-впечатляващото събитие бяха изборите за президент. Това
Коментари Харесай

2021 година за Цветеслава Гълъбова: Радев вдигна юмрука и ни поведе в битката за България

" За 2021 година най-впечатляващото събитие бяха изборите за президент. Това е по този начин, тъй като Румен Радев нито веднъж не се огъна, не се уплаши и застана до своя народ. Още преди година той подвигна юмрука и ни поведе в борбата за нашата България ". Това сподели в изявление за Actualno.com директорът на държавната психиатрична болница " Свети Иван Рилски " доктор Цветеслава Гълъбова.

Тя беше част от Инициативния комитет, издигнал настоящия държавен глава за втори мандат. На изборите президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова получиха 66.72% поддръжка и победиха съперниците им Анастас Герджиков и Невяна Митева, за които бяха дали своят вот 31.80 на 100. Според доктор Гълъбова историята не помни подобен президент.

" През годините стигнахме до опростачване на връзките. Достигнахме дъно, до което нашата история не помни. В политиката бяха издигнати връзките: ти на мен - аз на теб, войнстващият примитивизъм, арогантността, наглостта, кражбите и на този декор имаше едно оглушително безмълвие от страна на прокуратурата. Видяхме, че с митинги не става и в тази борба нашият президент застана до своя народ ", зави тя.

(С духова музика, хоро и прием, предизборният щаб на Румен Радев означи в НДК успеха на президента на балотажа)

По думите ѝ, повода да се включи в инициативния комитет на президента Радев е била, че не може да гледа безучастно на обстановката в страната.

" Не виждам и не мисля, че имаше потребност от смяна в президентската институция. Румен Радев и Илияна Йотова са хората, които оглавиха нашата борба за смяна и никой не може да асоциира техните имена със статукво. За тези пет години те не се подадоха на напън, бяха охулвани, оплювани и наричани по какъв начин ли не, само че против тях не се откри и най-малкия компромат. И каква смяна да желаеме в президентството, откакто на изборите се предложи за опция един неоснователен и нерешителен претендент, който не виждаше проблем, че неговите студенти са били пребивани под колоните, който не взе никакво отношение по кюлчетата и пачките в нощното шкафче на някогашния министър председател. В този случай не мога да кажа, че проф. Анастас Гержиков и госпожа Митева могат да бъдат част от смяната ", съобщи психиатърът.

(Румен Радев отпразнува успеха на изборите с китара в ръка)

Д-р Гълъбова изрази вяра за новосъздаденото Народно заседание и държавно управление.

" Преди всичко желая да имаме постоянен и работещ парламент. Първата стъпка е направена – ГЕРБ са отстранени от власт. Но те са и в междинния ешелон и това изисква устойчиво работещо Народно заседание, тъй като всички промени минават през законодателни такива. Моята вяра е най-сетне представителите на партиите в Народното събрание да са си взели поука и да са разбрали, че желанието на електората е такова и че ще би трябвало всички да седнат на една маса и да намерят общ път, тъй като в случай че ни изпратят за четвърти път на избори, хората ще ги санкционират много. Разчитам и съм надълбоко уверена, че президентът и вицепрезиденът ще продължат да изпълват със смисъл институцията, която съставляват. Те в никакъв случай не ни предадоха. И, несъмнено, се надявам да завърши пандемията. Скоро ще стартира третата година, в която не живеем по нормалния метод, а пандемията ни изтощи физически и психически ", сподели Гълъбова. 

Тя приключи с пожелания за здраве и цитира:

" Има една мисъл: На здравето давам единица, на всичко останало: благосъстояние, пари, странствуване, обич – на всичко давам нули. Колкото повече нули има след тази единица, толкоз по-голямо е цифрата. Ако тази единица я няма се получава една безсмислена поредност от нули ".

ПРИПОМНЕТЕ СИ ОЩЕ:

Иска ли Румен Радев да подчини бъдещото ръководство през служебното държавно управление?

Как Радев нокаутира Герджиков

Дъвката " президентска република "

Кога на изборите в Украйна ще обсъдят българо-македонския въпрос?

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР