За 16-а поредна година Стандарт раздаде Оскарите на земеделските производители.

...
За 16-а поредна година Стандарт раздаде Оскарите на земеделските производители.
Коментари Харесай

Стандарт раздаде Оскарите за устойчив бизнес в земеделието

За 16-а поредна година " Стандарт " раздаде Оскарите на земеделските производители. Това стана на стилна гала по време на Коледния конгрес от националната акция в поддръжка на българския агробизнес " ДА! На българската храна ". Дискусията, която се организира в столичния хотел " Маринела " събра в една зала министъра на земеделието Явор Гечев, изпълнителния шеф на Държавна фирма " Земеделие " Георги Тахов, новия началник на Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) доктор Иван Шиков, представители на изпълнителната, законодателната и локалната власт, на научните среди и агробизнеса, с цел да начертае незабавни ограничения за превъзмогване на рецесията в бранша.

Атидже Вели, която е единственият български евродепутат, пълновръстен член на земеделската комисия в Европарламента, е европейски сътрудник на акцията " ДА! На българската храна ".
-->
Продоволствена сигурност бяха двете думи, които белязаха 2022 година на фона на икономическите последици от ковид-пандемията и войната против Украйна. Изхранването на популацията е приоритет № 1 освен за България, само че и за цяла Европа. Затова и тази година премиите бяха за тези компании, които се трансфораха в емблема за резистентен бизнес.  Отличията бяха връчени от министъра на земеделието Явор Гечев

Винарна „ Черноморско злато “ /Black Sea Gold/  - Поморие - качество на 90 години

Първата връчена премия бе за една компания, която е толкоз сполучлива, че през днешния ден надали има българин, който да не е оценил продукцията й – от емблематичната ракия „ Бургас 63 “ до невероятните бели и червени виновност, получили куп оценки.

Винарна " Черноморско злато " чества през 2022 година своя 90-годишен празник. Отличието получи нейният изпълнителен шеф Йордан Чорбаджийски.

Винарна „ Малката звезда “–Харманли следва античните обичаи

Още една винарна бе отличена за устойчивото си развиване. Тя се намира край Харманли и следва традициите на античните майстори от времето на траките. Това е „ Малката звезда “. Тя разполага с подземна маза за отлежаване и стареене на виното, бутилираща линия, лаборатория и дегустационна, както и с неповторима атмосфера за гостите, искащи да почувстват „ магията на виното “. Наградата получи технологът на избата Свилен Георгиев

„Задгранични паспорти" (отдел на МВР) Ренгин – Мюмюн Ферат, гледа грозде, кайсии и бадеми

Грамотата получи Фергин Мюмюн Ферат -  аграрни производител, който обработва 227 дка винени лозя в с. Разбойна, община Руен, област Бургас. Но в това време към този момент има огромни триумфи в развъждането и реализацията на кайсии и бадеми.

Свинекомплекс Голямо Враново Инвест се възроди

Свинекомплексът Голямо Враново Инвест, община Сливо Поле, област Русе потвърди, че невъзможни неща няма. Компания е учредена преди 50 години и нито за ден не е серпантина работа, като се изключи тези месеци през лятото на 2019 година, когато поради Африканската чума по свинете трябваше да бъдат унищожени 38 000 животни. Сега, три години по-късно, стопанството още веднъж е възстановило стадото. От предходната година свинекомплексът стартира акция със съдействието на Националното съдружие на общините посредством мобилни магазини да доближава до всички точки на България. Наградата получи Георги Палишки, търговски шеф. Министър Явор Гечев пожела на предприятието дълги години без никакви заболявания по животните. Националната асоциация на зърнопроизводителите - образец за единение

Заслужена премия получи Националната асоциация на зърнопроизводителите. Защото е измежду браншовите организации, защитаващи най-активно ползите на своите членове.НАЗ е учредена през 2006 година от районни сдружения на зърнопроизводители. Според организацията, учредителите " са обединени от концепцията за съвременно, конкурентоспособно българско зърнопроизводство “.Освен това нейният ръководител Костадин Костадинов, който получи оценката, е зърнопроизводител от Добрич към този момент близо 30 година

СД " Квинс-Арго " и Сие

СД " Квинс-Арго " и Сие  - емблема за качество

Грамотата получи и една компания, която е образец за резистентен бизнес. Всеки е опитвал яйцата на СД " Квинс-Арго " и Сие, която стартира работа преди четвърт век, в село Буйново, община Търговище, а преди 10 години отвори произвеждане и в Поморие. Наградата от името на компанията взе Алекбер Абил. Министър Явор Гечев пожела на компанията доста скоро 85% от яйцата на пазара да са български.

Съюз на пивоварите в България с европейска известност

Още една асоциация, чиите членове са образец за резистентен бизнес, е връстник на „ Стандарт “. Наградата получи Съюзът на пивоварите в България. Днес проучвания на публичното мнение демонстрират, че българската пивоварна промишленост се употребява с извънредно висок рейтинг на утвърждение от жителите, което й отрежда първо място по известност в Европа. Наградата получи изпълнителният шеф Ивана Радомирова.

Едноличен търговец „ Мъдър Хасан Али Фатме Али “ се прочу със сиренето си

Една дребна компания в Кубрат се популяризира със сиренето с марка „ Скрита мощ “. То към този момент е познато надалеч отвън рамките на село Мъдрево, община Кубрат. И то с помощта на дългогодишните старания на Хасан и Фатме Али. Наградата от тяхно име взема двама кметове, извънредно горди с триумфите на съгражданите си. Това бяха кметът на Кубрат Алкин Неби и кметът на с. Мъдрево

НОКА брани овцевъди и козевъди 

Национална овцевъдна и козевъдна асоциацияе най-голямата браншова животновъдна организация в България. Тя интензивно пази общия интерес на своите членове пред държавните и общинските органи и институции, както и пред интернационалните и други сродни организации в страната и чужбина, като измежду главните цели е повишението на конкурентноспособността на овцевъдните и козевъдните ферми в страната. Отличието бе за съпредседателя Симеон Караколев.

Фиш инвест ООД се прочу на Балканите

Годишните награди приключиха тематично. В Деня на свети Николай Чудотворец заключителното отличие бе за един от водачите в развъждането на риби освен в България, само че и на Балканите - Фиш Инвест ООД. Преди 10 години притежателите на акцията Кирил Рапонски и Кирил Илков стартират развъждането на есетрови риби и произвеждане на черен хайвер, с които излизат на международните пазари. Наградата получи Никола Илков, шеф на Фиш Инвест.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР