За 14-та поредна година Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) награди фирми,

...
За 14-та поредна година Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) награди фирми,
Коментари Харесай

4 компании спечелиха Наградата на Германската икономика в България

За 14-та поредна година Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) награди компании, съдействали за развиването на българо-германските стопански връзки през миналата година. Това издание на церемонията се състоя в аулата на СУ " Св. Климент Охридски ".

Наградата бе връчена в четири категории - огромно дружество, малко и приблизително дружество, корпоративна обществена отговорност и нововъведения. Общо 32 бяха номинираните предприятия, като участието в ГБИТК не било изискване за присъединяване.

Две български и две немски компании са тазгодишните спечелили.

Наградата в категория " Голямо дружество " завоюва " Витте Аутомотив България " ЕООД.

Немската компания с вложения в Русе е водач в производството на затварящи и заключващи механизми и системи за достъп в автомобилната промишленост. " Витте аутомотив " стартира активността си в България през август 2008 година в гр. Русе и до момента са вложени над 20 млн. евро.

В категория " Малко и приблизително дружество " Наградата на Германската стопанска система получи " АМК задвижваща и ръководеща техника " ЕООД.

Компанията в Габрово има оборот от 4,35 млн. евро за 2017 година (с 34% повече по отношение на 2016 г.). Причина за разширението на индустриалните мощности е стартирането на серийно произвеждане за нов немски клиент. 95% от годишния оборот на компанията се осъществя посредством клиенти в Германия и Словения.

В категорията " Корпоративна обществена отговорност " наградата отиде при " Лидл България " ЕООД енд КО.КД.

Компанията слага началото на нови обществено виновни начинания и затвърждава дългогодишни свои такива, да вземем за пример: " Ти и Lidl за по-добър живот " е най-голямата обществено виновна самодейност на " Лидл България ". С помощта на своите клиенти компанията събира фонд в размер на 252 741 лв., с които поема уговорката да финансира обществено значими планове в следните 4 области: обучение, околна среда, просвета и историческо завещание и здравословен метод на живот.

За " Иновации " премията взе " Елпром Троян " ЕООД

Електромоторният цех е водач в производството на необятна гама асинхронни еднофазни и трифазни електромотори с опция за асемблиране на дивайс и интерфейс. Мобилната софтуерна лаборатория, разработка на " Елпром Троян " - " Интелигентен Дигитален Мониторинг " ( " SMART digital monitoring " ) може да бъде сложена като приложение към всеки електромотор, с цел да бъдат следени в действително време всички съществени параметри на мотора на равнище лаборатория с цялата произлизаща от това точност и акуратност. Използването на тази самостоятелна лаборатория разрешава непрестанно наблюдаване на работата на електромотора когато и да е, колкото и отдалeчен да е той, в каквато и среда да се намира.

Победителят във всяка една от категориите е избран от жури, формирано от представители на ГБИТК, Министерство на стопанската система, Министерство на Външните работи, СУ " Св. Климент Охридски ", Industry Watch, Института за пазарна стопанска система, Института за икономическа политика, Консултативния съвет " Индустрия " към ГБИТК и медиите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР