За 12-те месеца на 2017 г. Google е платил 2.9

...
За 12-те месеца на 2017 г. Google е платил 2.9
Коментари Харесай

Google е платил 2.9 млн. долара за открити експлойти през 2017 г.

За 12-те месеца на 2017 година Гугъл е платил 2.9 милиона $ на специалисти по киберсигурност за откриването на експлойти в своите платформи.

Така заплатените суми за идентифициране на уязвимости към този момент възлизат на съвсем 12 милиона $ , откогато започва тази стратегия през ноември 2010 година

Програмите за бъгове са известен метод за огромните компании да засилят личните си старания за сигурност. Чрез финансови поощрения те оказват помощ на специалисти и групи освен да открият експлойти, само че и да ги разгласят на фирмите, вместо да ги употребяват злонамерено или просто продадат. Заплащането на тези открития излиза доста по-евтино спрямо евентуалните разноски от някой огромен пробив в сигурността.

Гугъл предлага награди за уязвимости в своите услуги и в Android , както и в Chrome . Предвидени са поощрения и за тези, които допринесат за подобряването на сигурността на софтуера с отворен код.

Повече от 50 души са получили най-малко 125 000 $. Най-голямата премия при Android експлойтите е 112 500 $ за откривателя на пробив в смарт телефоните Pixel, който разрешава отдалечено активиране. 100 000 $ пък е получил специалист, разкрил поредност от експлойти в Chrome OS, които дават опция да активирате код даже в режим на посетител в операционната система.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР