Юристите, проучвали твърденията за фалшифициране на данни срещу управляващия директор

...
Юристите, проучвали твърденията за фалшифициране на данни срещу управляващия директор
Коментари Харесай

Адвокатът на Кристалина Георгиева, който е близък на Клинтън, с нови данни по разследването срещу нея

Юристите, проучвали изказванията за подправяне на данни против ръководещия шеф на МВФ Кристалина Георгиева , са нарушили разпоредбите на Световната банка, които се отнасят за чиновниците й, като не са я уведомили, че е била обект на следствието и не са й дали опция да отговори на направените от тях констатации, сподели юристът на Георгиева, представен от Ройтерс.

В писмо до изпълнителния съвет на МВФ, публикувано през вчерашния ден, юрист Лани Брюър от компанията " Ковингтън&Бърлинг " изиска от шефовете да вземат поради " фундаментални процесуални и материалноправни неточности " по отношение на отчета на адвокатската компания УилмърХейл. Тя е била наета от борда на Световната банка за следствие на нередности в данните за класацията " Да правиш бизнес " на страни съгласно бизнес климата им.

В отчета на адвокатската фирма УимлърХейл се твърди, че до момента в който е била основен изпълнителен шеф на Световната банка през 2017 година, Георгиева е оказала " непозволен напън " върху чиновници да създадат промени в данните, които да изведат по-напред позицията на Китай, в миг, когато банката търсела поддръжка от Пекин за огромно увеличение на капитала. Георгиева отхвърли обвиняванията.

Новите изказвания на юрист Брюър, някогашен чиновник на американското министерство на правораздаването и специфичен консултант на някогашния президент Бил Клинтън по време на процеса за импийчмънт против него през 1999 година, бяха направени в миг, когато Георгиева се пробва да убеди борда на МВФ да я поддържа, показва Ройтерс.

Тази седмица бордът интервюира и Георгиева, и УилмърХейл и по-късно през днешния ден ще разиска въпроса още веднъж.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР