Юридическият съветник на президента Пламен Узунов е задържан край Пловдив,

...
Юридическият съветник на президента Пламен Узунов е задържан край Пловдив,
Коментари Харесай

Щракнаха белезници на Пламен Узунов

Юридическият консултант на президента Пламен Узунов е арестуван край Пловдив, а към този момент евентуално и докаран в следствен арест в София, съобщи Българска национална телевизия.

Узунов ще бъде отведен в 9-о районно ръководство в София. Според източници на националната медия е допустимо да бъде заведен в постройката на президентството, където в негово наличие да бъде изработен обиск на кабинета му.

Прокуратурата го ревизира за търговия с въздействие поради чат връзка с обвинения предприемач Пламен Бобоков.

Според прокуратурата той е изпратил на Бобоков правосъдно решение от Върховния административен съд, с което се освобождава кораба БАДР, още преди да бъде оповестено.

На 3 юли той беше на разпит в Националното разследване, където проверяващите са желали от президентския консултант непринудено да даде паролите за отключването на два от конфискуваните от него телефонни апарати.

Причината, съгласно прокуратурата, специалистите са открили, че когато Узунов е предал телефоните си е дал погрешни пароли. От държавното обвиняване дори оповестиха, че даже има подозрения, че единият уред е бил съзнателно развален, с цел да няма достъп до паметта му.

По-рано през днешния ден от ДАНС оповестиха, че са лишили достъпа до секретна информация на П.У., а и на разположение с буквите И.М. " Лицата са висши чиновници в Администрацията на Президента на Република България ", разясниха от организацията.

Отново през днешния ден бе арестуван и предприемачът Пламен Бобоков, който е в ареста за 24 часа.

Вероятно ще му бъде повдигнато обвиняване по следствието за търговия с въздействие поради чат кореспонденцията му с Пламен Узунов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР