Юри МИХАЛКОВВярна на себе си, Унгария се позиционира като антипод

...
Юри МИХАЛКОВВярна на себе си, Унгария се позиционира като антипод
Коментари Харесай

Образецът Унгария

Юри МИХАЛКОВ
Вярна на себе си, Унгария се нарежда като противовес към НАГЛОсаксонските " ястреби " в НАТО и от нея страната ни може единствено да се поучи на суверенитет и национална външна политика. Страната отхвърля да поддържа всяко едно решение на НАТО, което може да докара до директен спор с Русия и да превръне съюза в участник на войната в Украйна, разгласи външният й министър Петер Сиярто в Брюксел на среща с сътрудниците си от алианса.
По сщото време във Варшава украинският президент Володимир Зеленски фанфарно разгласи, че ще се сгробява самолетна коалиция в НАТО по подобние на танковата, която щяла да бъде управлявана от Полша, най-русофобското " пес " в Източна Европа. Отделно изданието " Америкън кънсърватив " разкри, че Киев приготвя интервенция за настъпление в Крим с дейната поддръжка на НАТО. А в случай че това навлизане в Крим или в друга съветска територия се случи, тогава Русия ще анулира специфичната интервенция и публично ще разгласи война, вещае военният специалист Дмитри Дрозденко по радио " Комсомолская истина ". Това ще е война с всички произлизащи отсам последствия, което значи допустимо прибягване и до нуклеарно оръжие, за което предизвестява кой ли не.
Слава богу, това може и да не случи. Известно е, че решенията в НАТО се взимат с консенсус, само че Унгария се гласи за несъгласие върху всяко последващо решение за нова ескалация на спора, както излиза наяве от позицията на външния й министър. Разбира се, Съединени американски щати ще я притиснат и не толкоз по линия на алианса, колкото на Европейски Съюз, само че това няма да омаловажи усилието на самотната към този момент Будапеша да вразуми НАТО. Всъщност Унгария не просто опонира на съюзните " ястреби ", тя се пробва да отрезви пакта и всъщност да го избави от съдбовни крачки. В този смисъл дали маджарите няма да се окажат спасители на НАТО?
А къде е България, се питаме ние? Първо, потребно би било служебният и бъдещият постоянен министър да отидат на стаж в Будапеща, нима вдянат по какъв начин да отскубнат страната ни от късата верижка на марионетка. По същата причина елементарно би било целият управителен състав на Министерство на външните работи горе-долу да специализира в Будапеща.
И второ, би трябвало да дадем рамо на Унгария, не с цел да остане тя сама, а най-много да предпазим себе си, отново и самата НАТО от геополитическия екстремизъм на НАГЛОсаксите. Кой знае, на следващия ден алианса може да благодари за това и на нас. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР