Юрген Клоп заяви, че резервният вратар на Ливърпул Симон Миньоле

...
Юрген Клоп заяви, че резервният вратар на Ливърпул Симон Миньоле
Коментари Харесай

Клоп: Миньоле остава в Ливърпул

Юрген Клоп съобщи, че аварийният вратар на Ливърпул Симон Миньоле ще остане в клуба и през идващия сезон, без значение че белгийският национал ще бъде втори избор под рамката.

31-годишният пазач загуби титулярното си място от Алисон Бекер предишното лято, като бразилецът към този момент изплаща платените за него 67 млн. паунда, откакто изигра основна роля в спечелването на Шампионска лига и финишира акцията в Премиършип със „ Златната ръкавица “ след 21 сухи мрежи. Това ограничи Миньоле, който има 204 мача за „ алените “, до едвам 180 игрови минути предишния сезон и макар че му остават още две години от сегашния контракт, белгийският национал желае повече титулярни минути.

Неговото държание и професионализъм предишния сезон бяха похвалени от Клоп и неговия щаб, като немският експерт показа, че той остава в клуба и през идната акция. „ Да, той ще остане. Имах няколко диалога с него в последните две години, месеци – не седмици. Преди да стартираме предсезонната подготовка, организирахме също още един диалог. Така че, да, той остава “, стартира германецът.

„ В клуб като Ливърпул се нуждаеш от двама първи избори на вратарския пост и ние разполагаме с тях в лицето на Али и Симон. Това е добра обстановка за клуба и такава, която би трябвало да имаш, тъй че всичко е наред от моя позиция “, добави той. Докато Клоп сипе похвали към двамата си вратари в първия тим, той има своите проблеми в по-нискоразрядните гарнитури.

20-годишният Чаоимин Келехер ще отсъства в идващите шест седмици след интервенция на китката, 17-годишният Вятеслав Ярош също е навън за няколко седмици заради проблем със сухожилие в лакътя, а полският юношески национал Камил Грабара към момента не възобновил тренировки с тима. Алисон към момента е отвън състава след триумфа на Бразилия за Копа Америка, което докара до попадането в групата за предсезонната подготовка в Съединени американски щати на Анди Лонерган.

Бившият пазач на Престън, който бе освободен от Мидълзбро в края на предишния сезон след престой чартърен в Рочдейл, ще се включи в срещите с Борусия Дортмунд, Севилия, Спортинг Лисабон и Наполи. 35-годишният вратар няма да подписва контракт с мърсисайдци, само че съгласно информациите Клоп и треньорът на вратарите Джон Ачтърбърг са на мнение, че се нуждаят от някой, който да помогне в контролите. Лонерган може да остане на подготвителния лагер в Евиан, когато отборът се завърне от Съединени американски щати. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР