Юнжел Рушидов от село Коларци подаде сигнал за това, че

...
Юнжел Рушидов от село Коларци подаде сигнал за това, че
Коментари Харесай

Над закона! Полицай преби и души 15г дете. Установени са кръвонасядания по цялото тяло

Юнжел Рушидов от село Коларци подаде сигнал за това, че 15-годишниият му наследник Рушел е обичай от полицейски чиновник от ОД на Министерство на вътрешните работи в Добрич. Това се е случило на 5 август в село Коларци, Тервелско.
Въпросният чиновник на полицията е от бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ към ОД на Министерство на вътрешните работи.
Юнжел и фамилията му живеят в Англия. По време на отпуска си се върнали в България. Въпросния ден момчето излязло да се срещне с двама негови другари Алчин и Джан, от същото село. Трите момчета ритали топка на една от по-големите улици в селото, по която не се движат коли. Около тях е играело дете на към 4 години. При играта Рушел несъзнателно блъснал с топката дребното момченце, което също играело пред дома си.
„ Това дете излезе откъм гърба. Да. Тогава. Тогава просто инцидентно го ударих с футболната топка, по ръката. И то стартира да плаче. Аз отидох. Отидох при него и му споделих: „ Имаш ли потребност от нещо като вода или нещо друго? ” То просто стартира да плаче и отиде при татко си. Тогава аз и моите другари взехме решение да отидем до магазина, да си вземем питиета и други неща. И тогава татко му ме видя. Той сподели: „ Ела тук, ела тук! И след това сподели: „ Защо удряш детето ми? ” И това е единственото нещо, което съумях да схвана. Аз бях като, не знам, никакъв български. И той просто стартира да ме удря и единствено ме удряше по лявата ръка и лявото ребро. Тогава татко ми, тогава той ми сподели, сподели ми да отида да извикам татко ми. И аз извиках татко ми. И тогава татко ми стартира да приказва с този човек. В този миг се почувствах доста сърдит и слаб “, описа битото момче.
„ Детето не се усещаше добре и незабавно посетихме Спешното поделение на МБАЛ Добрич, където беше прегледано и освидетелствано от правосъден доктор “, сподели бащата.
„ Не беше разкървавен, само че беше уплашен, не можеше да си поеме въздух. Налагал го е под мишниците, мъчил се е да го души. Другите деца са били очевидци. “
„ Детето е стесирано. То не е виждало такова принуждение нито на улицата, нито у дома. И останалите деца са уплашени. Те също учат в Англия. Моят наследник играе във футболен клуб в Англия, където ги учат на феърплей. След тази преживелица детето се затвори, не желае да излиза на открито да играе. Дори не се храни, както преди “, показа Юнжел.
Съдебният доктор е открил кръвонасядания на шията, лява мишница и лява гръдна половина. Той показва, че откритите травматични увреждания са резултат на удари с или върху твърди, тъпи предмети и биха могли да се получат по време и метод, както сочи потърпевшият. Това е било съпроводено с болежка и страдалчество, без разстройство на здравето.
Бащата е подал сигнали към Районна прокуратура Добрич, към РПУ Тервел, към министъра на вътрешните работи, към Дирекция “Вътрешна сигурност ” в София и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в град Добрич.
„ Сигналите към този момент са подадени и чакаме някакъв резултат “, сподели Юнжел Рушидов. „ Ами, по какъв начин може да се почувства един татко, откакто синът му, който е малолетен, е пребит от чиновник на реда “, дава отговор риторично на въпроса ни.
Про Нюз Добрич се свърза с полицейския чиновник, с цел да потърси и неговото позиция. Той изрично отхвърли да разяснява отправените по отношение на него обвинявания. Във връзка с това, че при следствието той е отрекъл да е направил побоя, за което свидетелствали майка му и брат му, той ни насочи към пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Говорителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи заяви, че по случая е осъществена инспекция. Материалите са докладвани в прокуратурата. Тя ще реши има ли данни за закононарушение. На въпрос дали служителят на реда е отхвърлен от работа, изясни, че няма по какъв начин да бъде отхвърлен, в случай че няма административно наказване.
По случая е предоставена инспекция от Районна прокуратура Добрич, Търговско отделение Генерал Тошево, която все още е завършила. Предстои наблюдаващият прокурор да се произнесе с финален прокурорски акт в законоустановения период, заяви за Про Нюз Добрич представителят на Районната прокуратура Даниел Илиев.
Той заяви, че е открито, че на 5 август потърпевшото момче и още две деца са играели в село Коларци в парк, който назовават булеварда. Играели са на топка. В един миг детето на въпросния полицейски чиновник е минавало с колелото, учело се да кара колело. Тогава потърпевшото момче е ритнало топката и го е блъснало по ръката. Малкото дете се прибрало у дома, споделило на татко си какво се е случило. Според изказванията на потърпевшото дете, неговия другари и татко му, полицейският чиновник се е саморазправял, като е нанесъл няколко удара с пестник и се е опитал да го души. Съответно полицейският чиновник, неговата майка и брат му отхвърлят. Казват единствено, че той се опитал да потърси пояснение от детето за какво е блъснало сина му с топката. Но тъй като детето живее в Англия, не може да приказва български, приказва единствено турски и британски, и не са съумели да се схванат. Впоследствие са пристигнали бащата на потърпевшото дете и са провели диалог, разменили са си реплики на висок звук. Няма подаден сигнал на тел. 112. В региона няма открити камери за видеонаблюдение, сочи още следствието.
Полицай от Добрич пребил брачната половинка си, заплашвал я с ликвидиране
Срещу същия служител на реда имаше и различен сигнал – за това, че на 29 септември 2022 година е пребил брачната половинка си, като е имало и отправени закани за ликвидиране. Тогава беше осъществена инспекция от полицията и материалите изпратени на Районна прокуратура Добрич. На брачната половинка беше издадена заповед за незабавна отбрана.
По този случай има предписан отвод за формиране на досъдебно произвеждане от 31.01.2023 год. на наблюдаващия прокурор, който е приел, че в хода на инспекцията не са събрани задоволително и безапелационни данни за осъществено закононарушение от общ темперамент.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР