Юндер Бейтула спечели втори сръберен медал за България на големия

...
Юндер Бейтула спечели втори сръберен медал за България на големия
Коментари Харесай

Нов медал за България от квалификацията за Токио

Юндер Бейтула завоюва втори сръберен орден за България на огромния предолимпийски шампионат в иранския град Рещ. В кат 81 кг. Бейтула направи 6 сполучливи опита и стана вицешампион с дуел 353 кг (158 кг изхвърляне и 195 изтласкване). Шампион с 2 кг повече дуел е Абджумали Сафа от Ирак, а бронзът бе за Андреник Карапетян от Армения с 345 кг.
Юндер сега е втори във краткотрайното класиране по системата Синклер измежду всички щангисти след кат. 96 кг. на шампионата в Рещ. Той е
представител на школата в Добрич с треньор Тодор Кирчев и завоюва бронз в изтласкването на международното за мъже в Патая (Тайланд) предходната есен.
Другият наш щангист на шампионата в Рещ Ангел Русев се подреди на второ място в дуела в кат. 61 кг, като изхвърли 110 кг и изтласка 147 кг,
което му обезпечи среброто с общ общ брой 257 кг. Резултатите във второто придвижване и в дуела са персонални върхове на Русев, с един кг повече от досегашните.
На шампионата в Рещ категориите са съобразени с олимпийската стратегия за Токио 2020. Състезанията са част от квалификациите за игрите в японската столица това лято. Те са с висок сан при събирането на точки за ранглистите в обособените категории. След довеждане докрай на всички квалификационни надпревари през април 2020 година, първите осем в крайното нареждане на ранглистите във всяка дивизия получават визи за Токио.

Останалите 6 олимпийски квоти в категория ще се дефинират по следния метод:

по една от всяко континентално състезание плюс една уайлдкарт.
Така в Токио ще вземат участие по 14 щангисти в категория.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР