Юнашкият тиган гостува на район Красно село за първи път

...
Юнашкият тиган гостува на район Красно село за първи път
Коментари Харесай

Шеф Ангелов: За първи път готвим боб в Юнашкия тиган на Бъдни вечер

" Юнашкият тиган " гостува на регион " Красно село " за първи път на Бъдни вечер, съобщи кореспондент на БГНЕС

„ Трудностите при изработката на фасул е да намериш първокласен подобен. Да приготвиш прекрасен фасул не е мъчно, мъчно е да намериш фасул, от който да сготвиш в действителност нещо вкусно. За страдание, сега на пазара се оферират най-различни сортове, от които може и да не стане нещо вкусно. Смея да кажа, че сме намерили най-благоприятен вид за добър фасул. Той е български, познаваме производителите, знаем по какъв начин се вари, знаем за какъв брой време се вари, знаем какъв брой апетитен става “, съобщи за БГНЕС началник Ангел Анеглов.

„ Ние от 11 години готвим в този съд, до момента над 400 000 порци фасул сме сготвили и то на доста места из цяла България, обаче за първи път тук през днешния ден в Красно село готвим фасул на самия Бъдни вечер и пресъздаваме тъкмо процесът на подготвяне “, изясни още началник Ангелов. „ Сутринта стопанката се разсънва, накиснала е боба, сварява го постепенно, постепенно, оставя го да изстине, с цел да може вечерта да го постави върху масата. Вече бобът е отишъл до равнищата, станал е апетитен, знаете, че когато фасул и зеле се притопли, стават още по-вкусни “, акцентира още готвачът и предложения всички столичани да дойдат и да опитат вкусното ядене. „ Каня всички, които са на към, а и са по-далече от Красно село, да дойдат - ще има колачета и фасул за всички “, съобщи още той.

" Юнашкият тиган " се намира в регион Красно село в площадката сред магазин на огромна комерсиална верига и хотел " Форум ". Всички искащи жители ще могат да се възползват гратис от празничната манджа - фасул супа. Съдът, в който ще се подготвя бобът е необятен 150 см, бездънен е 20 см. и тежи 78 кг. без дръжката и спомагателното съоръжение. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР