Microsoft заяви, че Coca-Cola е подписала петгодишна сделка на стойност

...
Microsoft заяви, че Coca-Cola е подписала петгодишна сделка на стойност
Коментари Харесай

Световни гиганти подписаха договор за 1,1 млрд. долара

Microsoft съобщи, че Coca-Cola е подписала петгодишна договорка на стойност 1,1 милиарда $ за потребление на нейните услуги за калкулации в облак и изкуствен интелект, оповестява Reuters. 

По силата на съглашението Microsoft и Coca-Cola ще " опитват взаимно " с Azure OpenAI. Тази услуга употребява технология от подкрепения от Microsoft стартъп и основател на ChatGPT OpenAI, с цел да разреши на клиентите да основават чатботове и други услуги с изкуствен интелект, които работят в услугата за калкулации в облак Azure на Microsoft. 

През 2020 година Coca-Cola подписа петгодишен контракт на стойност 250 млн. $ за потребление на облачния и бизнес програмен продукт на Microsoft.

Двете компании обявиха, че Coca-Cola ще тества предложенията на Microsoft Copilot, с цел да види по какъв начин инструментите усъвършенстват продуктивността на производителя на питиета. Copilot е помощник с изкуствен интелект, който наред с многочислените си функционалности може да оказва помощ за обобщаване на дълги полемики по е-поща и да построява слайд-декове за бизнес презентации. 

Сделката включва и разширение на потреблението на различен, стандартен програмен продукт на Microsoft, като да вземем за пример Dynamics 365, който се употребява от експертите по продажби и се конкурира със Salesforce.

Microsoft не посочи финансовата разбивка на договорката с Coca-Cola на стойност 1,1 милиарда $ във връзка с доларовата сума, която се дължи на услугите с изкуствен интелект по отношение на обичайния програмен продукт в облака.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР