Юлия КУЛИНСКАЛидерът на БСП Корнелия Нинова отново настоя в правната

...
Юлия КУЛИНСКАЛидерът на БСП Корнелия Нинова отново настоя в правната
Коментари Харесай

БСП отново настоя за гласуването на по-строги мерки за пияни шофьори

Юлия КУЛИНСКА
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова още веднъж настоя в правната комисия да бъдат прегледани и гласувани измененията в Наказателен кодекс, които плануват по-високи санкции за пияни и дрогирани водачи и за трафикантите на хора. 
Тя напомни, че предходната седмица е влезнала в изострен спор с парламентарния началник Росен Желязков за включването на законопроекта в съвещанието на комисията. " Десети ден близки на убитите момиче и момче от водач на пътя стачкуват. Преди три дни беше издадена 3-годишна условна присъда на човек, който е сгазил човек на пътя. Той преди случая има 49 нарушавания, а след убийството през 2020 година е направил още 29 нарушавания. И този човек е с 3-годишна условна присъда. Родителят на детето споделя: " Животът на детето ми не е условна присъда ", описа Нинова.
В дневния ред на правната комисия тази точка още веднъж липсва. И по този начин до момента в който завърши работата на 49-ото Народно събрание. Този филм сме го гледали в предходния парламент. Тогава от " Българска социалистическа партия за България " внесохме измененията в Наказателния кодекс, които изключват условните присъди, усилват наказванията до 20 години, лишаване на имущество. И никой не му обърна внимание. Сега продължавате ", възмути се Нинова
" Този закон е импортиран. Стои към този момент един месец без да бъде дебатиран и гласуван. Какво по-логично от това да го приемем? Всички сте съгласни, че тези ограничения би трябвало да се подхващат, с цел да спрем войната по пътищата. А този, който кара пийнал и дрогиран, да отива там, където му е мястото, тъй като убива хора. Защо това не става, запитвам, има ли някаква причина? Защото ние не намираме ", обърна се Нинова към депутатите.
По думите й решението е едно-единствено - приемане на промени в Наказателния кодекс. " Имаме мнения от всички институции в страната - от прокуратура, от Министерство на вътрешните работи. Те са още от предишния парламент. И в този момент отново ще ги викате да ги слушате. Какво повече да ги слушаме? Призоваваме към дейности. Настояваме да намерите метод измененията да влизат в дневния ред на комисията и да бъдат признати допустимо най-бързо. В името на справедливостта. В името на сълзите на тези хора, които няма да спрат. Докато ние, законодателите, не стартираме решаването на този въпрос с най-драконовския закон, който можем да измислим ", безапелационна е Нинова.
Председателят на Народно събрание Росен Желязков се оправда, че е определил дневен ред по предложение на комисиите. Депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Мая Димитрова изрази страдание, че сътрудниците й от всички парламентарни групи, като се изключи " Възраждане ", не са ги подкрепили в днешното постоянно съвещание на правната комисия да се прегледат измененията в Наказателен кодекс. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР