Южнокорейски и китайски източници изразиха съмнения относно съобщенията, че севернокорейският

...
Южнокорейски и китайски източници изразиха съмнения относно съобщенията, че севернокорейският
Коментари Харесай

Вашингтон и Сеул проверяват слух, че Ким Чен-ун е болен, Пекин се съмнява

Южнокорейски и китайски източници показаха подозрения по отношение на известията, че севернокорейският водач Ким Чен-ун е доста тежко болен, откакто медии писаха, че той е претърпял сърдечносъдова процедура в болница и животът му е в " сериозна заплаха ", съобщи Ройтерс.

" Дейли Ен Кей " (Daily NK), основан в Сеул профилиран уебсайт, заяви късно нощес, като се базира на неназован източник в Северна Корея, че 36-годишният Ким се възвръща след претърпяна процедура на 12 април.

По-рано във вторник АП заяви, че южнокорейското държавно управление ревизира информации, публикувани от американски медии, че севернокорейският водач е в несигурно здравословно положение след претърпяна интервенция. Представители на южнокорейското министерство на националното обединяване и на Националната разследваща работа на Южна Корея обявиха, че към този момент не могат да потвърдят информацията.

Телевизия Си Ен Ен цитира американски представител, осведомен от близко с въпроса, че Вашингтон следи разследващи данни, че животът на Ким е в сериозна заплаха след хирургическа намеса.

Два южнокорейски държавни източника обаче отхвърлиха известието на Си Ен Ен, без да уточнят за каква интервенция става дума. От южнокорейското президентство оповестиха, че няма необикновени сигнали от затворената Северна Корея.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР