Южноамериканският търговски блок Меркосур и Европейският съюз са близо до

...
Южноамериканският търговски блок Меркосур и Европейският съюз са близо до
Коментари Харесай

Меркосур и ЕС са близо до споразумение за зона за свободна търговия

Южноамериканският търговски блок Меркосур и Европейският съюз са покрай постигането на съглашение за зона за свободна търговия, споделиха през вчерашния ден президентите на Бразилия и Аржентина, представени от ДПА.

" Много сме покрай съглашение с Европейски Съюз ", сподели аржентинският президент Маурисио Макри. " Всички ще спечелим " от такова съглашение, " Аржентина, Бразилия и другите страни от блока ", сподели бразилският му сътрудник Жаир Болсонаро, който е на посещаване в Аржентина.

От 1999 година се водят договаряния за такова съглашение, само че те са в застой поради въпроси като мита и достъп на селскостопански артикули. Особено се опасяват от такава конвенция производителите на месо в Европа, означи Франс прес.

Зоната за свободна търговия ще е една от най-големите в света, с към 800 милиона души. В Меркосур вземат участие Аржентина, Бразилия, Парагвай и Уругвай. Членството на Венецуела бе прекратено през 2016 година

Двамата консервативни водачи обявиха още веднъж уговорката си да оказват помощ на опозицията във Венецуела да вземе властта и да в профил президента Николас Мадуро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР