Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) предложи на ФИФА да провежда Световното

...
Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) предложи на ФИФА да провежда Световното
Коментари Харесай

От Южна Америка призовават за Световно първенство на две години

Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) предложи на ФИФА да организира Световното състезание на всеки две години, съобщи президентът на организацията Алехандро Домингес, представен от sportal.bg.

" Ние постоянно ще подкрепим концепцията, че ние предложихме на ФИФА - да организира Световното състезание на всеки две години, а не четири. Вместо да се играе Лигата на нациите сред шампионатите, можем да играем всяка година. Световното състезание е шампионат за всички. Ако променим формата, доста от футболистите ще могат да играят на Световната купа четири пъти в кариерата си, а не два, да вземем за пример.

Виждаме такава опция и предлагаме на ФИФА да вземе решение дали ще бъде международна лига на нациите или международно състезание на всеки две години. От икономическа позиция считам, че ФИФА може да печели пари, с цел да даде по-големи суми на други хора ", съобщи Домингес пред " The Independent ". ФИФА обмисля опцията да организира международна лига на нациите и клубното международно състезание в уголемен формат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР