Южният украински град Николаев беше подложен на руски обстрел. Атаката

...
Южният украински град Николаев беше подложен на руски обстрел. Атаката
Коментари Харесай

Войната: Продължава руското настъпление в Донбас. Жители на Буча ще търсят репарации за разрушените си домове

Южният украински град Николаев беше подложен на съветски обстрел. Атаката провокира пожари в жилищни региони. Най-малко двама души починаха и седем са ранени след съветско нахлуване против пазар в източния град Славянск. Властите подредиха на популацията да напусне града.

Според английското разузнаване борбата за Славянск може да стане идващото основно стълкновение за контрола на Донбас. Руските сили са на към 16 километра от Славянск, който се намира в донецка област. Губернаторът ѝ Павло Кириленко сподели, че е рисково за всеки граждански да остане в района на Донецк. Евакуацията избавя животи, сподели Кириленко в обществените мрежи.

Руските въоръжени сили са направили удари с високоточни оръжия по военни обекти в Украйна и са отстранили близо 150 бойци и 12 елементи от бойна техника на украинска бригада. Това заяви представителят на министерството на защитата на Русия Игор Конашенков.

Говорителят заяви още, че съветските сили са направили отбранителни интервенции с танкове и минохвъргачки на фронта в региона на Харков и за атакували града. Продължават съветските офанзиви и в Херсонска област.

Някои поданици на киевското предградие Буча считат да търсят репарации,за да възстановят разрушените си домове, употребявани за съветски щабове и са наели юрист, с цел да съдят съветските бойци за военни закононарушения.

Първият посланик на Русия Сергей Лавров упрекна Запада, че способства за гибелта на цивилни в Украйна.

" Западните страни несъмнено би трябвало да осъзнават своята отговорност, без значение от това каво и по какъв начин поясняват Зеленски и неговият екип.Западът би трябвало да осъзнае своята отговорност за гибелта на мирни поданици, на първо място в Донбас, в други елементи на Украйна,където реживът в Кев употребява тез оръжия срещу мирното население като средства за опасност.Това съставлява държавен гнет ", сподели Лавров.

Руските сили са унищожили две съвременни американски артилерийски системи " Хаймарс ", както и два склада за муниции в Източна Украйна, в които са се съхранявали ракети за тях. Системите и складовете са били ситуирани в село, южно от Краматорск, което се намира покрай фронтовата линия в Донецка област.

Украински формален представител сподели, че съветски обстрел е предизвикал гибелта на петима цивилни през последните 24 часа и още 21 души са били ранени в Донецка област, където Русия ускори офанзивата си през последните дни.

Украйна и нейните интернационалните сътрудници реализираха в швейцарския град Лугано съглашение по отношение на правилата, според които ще бъде осъществено следвоенното възобновяване на страната. Управляващите в Киев ще би трябвало да реализират прогрес при опазването на околната среда, в битката против корупцията и укрепването на върховенството на закона, както и да подсигуряват ефикасното и транспарантно ръководство, с цел да получат финансова помощ. Правителството на Украйна показа на форума проект за следвоенното възобновяване. Украинският министър председател Денис Шмигал разгласи, че за неговото осъществянане ще се нужни 750 милиарда $.

Близо 9 милиона души са пресекли границата на Украйна от началото на съветската инвазия в страната. Данните са на Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР