Южната ни съседка Гърция стартира изплащането на компенсации заради високата

...
Южната ни съседка Гърция стартира изплащането на компенсации заради високата
Коментари Харесай

Гърция с компенсации заради високата инфлация

Южната ни съседка Гърция започва изплащането на обезщетения поради високата инфлация, високите цени на храните, горивата и прочие Бюджетът планува 850 милиона евро ограничения за поддръжка, написа Катимерини, представени от. 

Ето и какви заплащания и на каква стойност е възнамерявало държавното управление:

Компенсации за инфлация от 250 евро. Сумата ще бъде преведена през декември на 2,3 милиона бенефициенти. Това ще коства на хазната 500 милиона евро.

Субсидията за фермерите за торове, е в размер на 60 милиона евро.

Помощта за отопление е предопределена за погашение на 1,2 милиона бенефициенти. Това ще се случи на три стадия. Един превод през декември (150 милиона евро), а другите две други вноски ще доближат до потребителите през идната година (общо 300 милиона евро).

Субсидиране за горива от 25 евро цента на литър, което коства 60-70 милиона евро на месец. Мярката към този момент важи единствено за декември, само че може да бъде удължена през идващите месеци.

Коледни добавки от 600 евро ще получат чиновниците на полицията и пристанищната полиция, а цената е 37 милиона евро.

Планирано е и 10% нарастване на заплатите на 19 900 държавни лекари. Стойността на мярката е 65 милиона евро годишно, до момента в който заплащанията със задна дата този месец натоварват бюджета с 25 милиона евро.

В плана е включено и уреждането на проблемите със заплатите във въоръжените сили, в това число нощен труд, струващ 25 милиона евро.

Разширяване на частния бранш на ограниченията за подкрепяне на майчинството, в това число съответната помощ, струваща 64 милиона евро годишно.

По програмата „ Спести-Реновирай “ за младежи, като част от по-широката стратегия за обществени жилища „ Моят дом “, която ще отпусне държавното управление е 375 милиона евро заеми и 350 милиона евро безплатни средства.

Увеличението от 7,75% на пенсиите ще коства 909 милиона евро.

Хармонизиране на ставката за приемане на пенсия за неработоспособност. Те е на стойност 60 милиона евро годишно.

Планирано е унищожаване на специфичната вноска от 1% в интерес на Фонда за обществено подкрепяне на държавните чиновници от януари, което коства 50 милиона евро.

Премахването на таксата за взаимност за държавни чиновници и пенсионери с приходи над 12 000 евро, в сходство с частния бранш, което води до спомагателни разноски от 500 милиона евро.

Предвидено е и новото нарастване на минималната заплата. Очаква се то да натовари бюджета посредством компенсации за безработица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР