Съвместното управление с ГЕРБ свали подкрепата за нас. Същото важи

...
Съвместното управление с ГЕРБ свали подкрепата за нас. Същото важи
Коментари Харесай

Калоян Янков от ДБ: Мануела Малеева би била идеален кандидат за лидер на партията

Съвместното ръководство с ГЕРБ смъкна поддръжката за нас. Същото важи и за измененията а в Конституцията - много хора не схванаха, че се нуждаят от огромно болшинство, по тази причина са ни нужни повече гласове. Мануела Малеева би била съвършен претендент за водач на Демократична България, само че не мисля, че желае. Можем да управляваме, в случай че сме първа политическа мощ.

Това съобщи пред " Офанзива с Любо Огнянов " по Нова нюз Калоян Янков от клуб " Девети декември " в " Да, България ".

По думите му Демократична България няма по какъв начин да не премине 4% преграда даже да не е в коалиция с Политическа партия. " Някои не гласоподават за нас, тъй като сме дружно с " Промяната ". Десният гласоподавател желае уравновесен бюджет, понижаване на ролята на страната в стопанската система, както и борсова приватизация за държавни фирми-касички. А ние сме под шапката на по-голяма политическа партия, която по-скоро дърпа вляво ", счита той.

Политикът дефинира предходното ръководство като неточност. " Влязохме в плаващи пясъци, в които потънахме. Трябваше да е ясно написано от ден 1 кой защо дава отговор. Това беше изискването на Политическа партия - явно сгреши. Във всяка загуба човек може да откри нещо хубаво, веселя се, че Христо Иванов е направил това. Оставката е почтена и навременна постъпка. Политически видяно имаме сериозен отлив на гласоподаватели, а ние нямаме лично ядро, всякога се борим за гласоподаватели. Тези, които са се отказали, не знаем дали ще се върнат ", разяснява Янков.

Според него идващият водач на Демократична България би трябвало да е мотивиращ, сплотяващ и друг от досегашния. " Трябва ни ново лице, отгръщаме нова страница, тъй като Иванов е наш водач от основаването ни. Разделението в партията бе подкрепяно от управлението, по тази причина в този момент ни би трябвало обединител ", уточни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР