Шестима арестанти, някои от които свързани с Ислямска държава, взеха

...
Шестима арестанти, някои от които свързани с Ислямска държава, взеха
Коментари Харесай

Терористи от ИДИЛ взеха заложници в следствен арест в Русия

Шестима арестанти, някои от които свързани с " Ислямска страна ", взеха за заложници надзиратели в следствен арест в Ростовска област в Русия, оповестява " Ройтерс ".

В договаряния с управляващите те са поискали автомобил и свободно прекосяване.

По информация на " База " - канал в " Телеграм ", който има източници в съветските правоприлагащи органи, мъжете, измежду които някои към този момент наказани за тероризъм, са избили решетките на прозорец в килията си и са нахлули в стая за защита, където са взели за заложници минимум двама чиновници на пандиза.

Държавните медии оповестяват, че някои от пандизчиите са упрекнати в тероризъм, в това число принадлежност към групировката " Ислямска страна ", която пое отговорност за атентата против концертна зала в Москва през март.

Федералната работа за осъществяване на наказванията на Русия посочи, че двама чиновници на следствения арест в Ростов са взети за заложници.

" Институцията работи както нормално, обстановката е под надзор ", увериха от службата.

Органите на реда са на място.

РИА Новости заяви, базирайки се на неидентифицирани източници, че арестуваните, които са забъркани във вземането на чиновниците за заложници, са обвинени в тероризъм.

Впоследствие бе обявено, че руските специфични сили са нахлули в ареста, умъртвили са похитителите и са освободили двамата пазачи, които бяха държани за заложници.

" Престъпниците бяха премахнати. Служителите, които бяха държани като заложници, бяха освободени. Те са невредими ", рапортува Федералната работа за осъществяване на наказванията на Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР