Южна Корея съобщи за 96 нови случая на зараза с

...
Южна Корея съобщи за 96 нови случая на зараза с
Коментари Харесай

Южна Корея съобщи за 96 нови случая на зараза с новия коронавирус

Южна Корея заяви за 96 нови случая на болест с новия ковид, с което общият им брой стана 7478, съобщи Ройтерс. Починалите са към този момент 51. Властите в страната възприеха практиката да оповестяват обновени данни два пъти на ден.

Китайските управляващи предложиха на чужденците в Пекин да се въздържат от ненужни пътувания по време на епидемията, съобщи Ройтерс. В града нарастват случаите на " импортирана " болест от чужбина.

Виетнам стяга ограничаващите ограничения, след появяването на нови случаи на болест, съобщи Франс прес. 13 души се заразиха по време на полет от Лондон до Ханой. Заразата потегли от 26-годишна виетнамка, обитавала във Франция, Италия и Англия и пътувала в самолета. Тя е дала позитивна проба за ковид. Нейната вуйна, фамилният водач и 10 пасажери на борда, измежду които един виетнамец, седем англичани, един ирландец и един мексиканец, също са се заразили. В самолета е бил и министърът на планирането и вложенията Нгуен Чи Зунг, който не е инфектиран, само че ще остане под карантина за 14 дни, съобщи Българска телеграфна агенция.

След повишаването на случаите на болест, Виетнам възнамерява да анулира краткотрайно освобождението от визи за жители на Европейски Съюз и на Обединеното кралство. Пътниците, идващи от Китай и от Южна Корея, са сложени под карантина за 14 дни.

Още през февруари Виетнам сложи под карантина 10 000 поданици в региона на Ханой и заплаши да накаже строго всички, които пробват да скрият заболяването.

Саудитските управляващи оповестиха през днешния ден, че стопират целия трафик по море и по въздух с Бахрейн, Египет, Ирак, Италия, Кувейт, Ливан, Южна Корея, Сирия и Обединените арабски емирства поради новия ковид. Кралството също така към този момент затвори сухопътните си граници.

Саудитска Арабия ще постанова санкции до 500 000 риала (133 000 долара) на лицата, които не са дали правилна информация за здравословното си положение на входните пунктове в страната, съобщи Ройтерс.

Катар приключи краткотрайно занятията в учебните заведения и университетите поради епидемията, съобщи Ройтерс. Мярката влиза в действие от на следващия ден.

Индия затвори пристанищата си за всички непознати круизни кораби, с цел да понижи риска от болест, съобщи Франс прес. В страната има 40 случая на болест.

Японските управляващи оповестиха за 16-и умрял от новия ковид. Става дума за мъж на 90 години, живеещ в Токио, съобщи Ройтерс. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР