Английски тийнейджър, който е починал на 15-годишна възраст от левкемия,

...
Английски тийнейджър, който е починал на 15-годишна възраст от левкемия,
Коментари Харесай

Починал тийнейджър ще бъде обявен за католически светец

Английски младеж, който е умрял на 15-годишна възраст от левкемия, ще стане първият католически светец милениъл, оповестява английският „ Гардиън ". Карло Акутис е бил компютърен талант, който оказва помощ за разпространението на католицизма, като го преподава онлайн преди гибелта си през 2006 година
Прочетете още
Папа Франциск разгласи, че Ватикана е признала второ посмъртно знамение на момчето, което разрешава то да бъде канонизирано за светец.

Акутис е роден в Лондон през 1991 година преди да се реалокира в Милано с родителите си Андреа Акутис и Антониа Салзано. Майка му споделя пред италиански медии, че от 3-годишна възраст момчето желало да посещава църквите в града и дарявало парите си на бедните.

Той помагал и на свои съученици в сложни моменти, защитавал тези с увреждания и носел храна и спални чували на бездомниците в Милано.

Акутис се научил да кодира още в началното учебно заведение, след което почнал да създава уеб сайтове за разнообразни католически организации. Една от тях документира разнообразни чудеса по света.

Според католическите вярвания хората могат да се молят на покойници, за които считат, че са в парадайса и им оказват помощ с цел да предадат известието на Бог. Това най-често се прави при заболели родственици. Ако болният чудодейно се възвърне, това се класифицира като знамение от Ватикана. Ако на един умрял човек бъдат потвърдени две чудеса, това разрешава той да бъде разгласен за светец от папата.

Акутис стартира пътя си към признанието за светия откакто папа Франциск признава едно от чудесата, които му се приписват – седемгодишно момче от Бразилия се възвръща от рядко заболяване откакто си допира тениска на Акутис. Свещеник се е молил на младежа от името на детето.

Звеното на католическата черква, което ревизира истинността на чудесата, привиква медицинския съвет на Ватикана, който ревизира случилото се.

По-късно излиза наяве, че жена от Коста Рика се възвръща чудодейно от случай с колело с помощта на Акутис. Майката на момичето се моли на гроба на Акутис за нейното излекуване.

Жената е изписана от интензивното поделение 10 дни по-късно без никакви следи от пострадванията, написа bTV.

От всички 912 души, които папа Франциск е канонизирал досега, Карло Акутис е най-скорошно роденият.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР